Олег Сенцов прокоментував потребу в демобілізації / колаж УНІАН, фото Генштаб ЗСУ, кадр з відео

Демобілізація бійців, які воюють від початку російського вторгнення, є необхідністю, а не просто забаганкою. Однак право на звільнення не означатиме, що з армії втечуть усі. Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" заявив кінорежисер Олег Сенцов, який зараз служить у ЗСУ.

"Це необхідність. Це дуже важко. Це важко фізично і це важко психологічно. Я на собі це відчуваю, і відчуваю по інших людях. Особливо тих, які працюють на "передку". А я працюю з людьми, які на передку, в штурмовій піхоті. Це одна із найскладніших робіт на війні. На війні всі роботи важливі, але є складні і дуже складні", – каже він.

На думку Сенцова, Україні потрібен чіткий план з демобілізації військових, які давно служать. На його переконання, право на демобілізацію після трьох років служби є найбільш справедливим варіантом. 

Відео дня

"Наша влада чомусь думає, що всі побіжать з армії. Ні! Підуть ті, хто дійсно хоче відпочити. Я багато знаю людей, які демобілізувалися з певної причини. Кажуть, що хочуть відпочити, потім вибрати, можливо, іншу бригаду або ту ж бригаду, і через півроку-рік піти знову воювати", – розповідає Сенцов. 

Також військовий зауважує, що невизначені строки служби в армії зупиняють "нових людей", які могли би стати до лав ЗСУ. 

"Люди не можуть йти в нікуди. … Люди повинні знати, що вони зупиняють своє життя на два-три роки, йдуть в армію, відслужать, зроблять своє, і потім будуть жити спокійно далі. Або залишаться [в армії], якщо хочуть, або повернуться через певний термін", – переконаний він.

Демобілізація військових: останні новини

Як писав УНІАН, демобілізація військових, які воюють з самого початку повномасштабного російського вторгнення в Україну залежить від ефективності мобілізаційних процедур. Про це розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк

Однак самі військові визнають, що наразі демобілізація тих, хто служить, є неможливою. Заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін закликав чиновників та політиків припинити брехати та тішити родини військових марними надіями.

Вас також можуть зацікавити новини: