За побиттям дитини спостерігали вихованці закладу / фото ua.depositphotos.com

У ЗМІ потрапило відео насильства над вихованицею навчально-реабілітаційного центру на Львівщині. Його оприлюднила Українська правда, посилаючись на джерело, якому передали запис діти. 

Як стверджує видання, вихователька била дівчинку залізним прутом. Коли вона опинилася на дивані– продовжила завдавати їй ударів кулаками по тулубу та голові.

Також вихователька принижувала дитину, назвавши її "скотинякою".

За побиттям спостерігали вихованці закладу. Ймовірно, один з них знімав інцидент на відео.

Скандал навколо навчально-реабілітаційного центру на Львівщині – деталі

Наприкінці вересня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що вихованці навчально-реабілітаційного центру на Львівщині регулярно потерпають від фізичного, сексуального та психологічного насилля. Він уточнив, що йдеться про заклад, де перебувають найвразливіші категорії дітей: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах та діти з особливими освітніми потребами. 

Зокрема, вихованки закладу надали свідчення про те, що директор установи здійснював над ними дії сексуального характеру, публічно принижував та погрожував побиттям й поміщенням до психіатричної лікарні за "погану поведінку" чи порушення розпорядку дня.

За інформацією Лубінця, останні пів року діти та інші особи в їх інтересах зверталися із заявами до Національної поліції, місцевої служби у справах дітей та департаменту освіти, проте не отримали жодного реагування.

В поліції спростували заяви про відсутність реагування, зазначивши, що звернення про протиправні дії, вчинені щодо вихованців центру, у 2024 році до них не надходили.

Однак правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України "Сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи".

Вас також можуть зацікавити новини: