Волонтерка Світлана Івченко з дітьми

Світлана Івченко з села Переїзного виїхала через російський наступ. Жінка залишилися без житла та без роботи, з дітьми та сліпою мамою знайшла прихисток на Вінниччині у занедбаній хаті. Але не впала у відчай та продовжувала допомагати таким, як і сама, переселенцям, передавала власні закрутки хлопцям на передову.

Її історію опублікували ЗМІ і після цього сталося диво, розповідає жінка. Бізнесмен Олексій Владіміров побачив публікацію і вирішив купити їй будиночок з великою ділянкою для городу.

"Це будинок в Житомирській області, там зараз живе моя старша донька, вона вже доросла, і це вона підшукала нам такий варіант, щоб ми були всі поруч. Але в мене на жаль, окрім боргів, нічого немає. Я не просила про допомогу, не можу брати кредитів. Тому коли ось так, несподівано, після спілкування з журналістами раптом відгукнулася абсолютно незнайома мені людина та без жодних умов просто дала гроші - я одразу навіть не повірила. Я не знаю цього чоловіка, він просто передав потрібну суму. Ми звісно, вдячні, я вважаю це справжнім дивом", - каже Світлана.

Відео дня

Сам благодійник дивом це не вважає. Каже, вирішив допомогти, бо саме такі люди заслуговують на підтримку.

"Мене вразила сила духу цієї багатодітної мами. Зараз складні часи для всіх, осягнути неосяжне неможливо. Але тут я побачив, як жінка з останніх сил не лише тримає власну родину, але й підтримує інших, робить все, що може, й навіть більше. І здалося, що вона - допомагає, а їй самій допомогти нема кому. Саме таких людей варто вчасно врятувати від зневіри. Діти не повинні жити же прийдеться, в холоді та без умов", - розповів Олексій Владіміров.

Тепер Світлана Івченко планує переїзд та вже шукає собі роботу на Житомирщині. Найбільше радіє тому, що діти тепер матимуть власне житло, а вона отримала шанс на нове життя.