Артем Бояренко визнав, що продав авто власному батькові та вимагає виправити неістотні деталі у тексті розслідування / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

Видання "Конфлікти і закони" заявляє про тиск з боку прокурора ОГП Артема Бояренка, який надіслав до редакції лист з виразом незадоволення з приводу розслідування його статків. 

Про це йдеться на сайті видання.

Предметом претензій Бояренка стало розслідування "Конфлікти і Закони", в якому журналісти з’ясували, що прокурор для легалізації придбання нового авто продав свою стару машину власному батькові за ціною майже втричі вищою за оціночну. Причому, згідно з декларацією Бояренка, Юрій Бояренко і так мав право користування цією автівкою. 

Відео дня

Однак замість пояснень, навіщо він продав батькові майно, яким той і так мав права користуватися, Артем Бояренко написав до редакції лист, в якому вимагав опублікувати спростування. У своєму зверненні прокурор не пояснює причин підозрілої угоди, натомість вимагає виправити фрагмент, який стосується терміну користування батьком зазначеного автомобіля, наполягаючи на тому, що цей строк менший, ніж зазначено у розслідуванні. Серед інших правок, на яких наполягає прокурор – вимога прибрати лапки у словах "продав" та "заплатив". 

У виданні зазначають, що розцінюють лист як прояв тиску правоохоронця та очікують його подальшої агресивної активності.

"Закликаємо пана прокурора не тиснути на журналістів, займатися своїми прямими обов’язками та не обманювати НАЗК та українське суспільство у своїх деклараціях", - зазначається у заяві редакції.