Кирило Вишинський / REUTERS

Херсонський міський суд продовжив термін тримання під вартою підозрюваному в державній зраді керівнику РІА «Новости Украина» Кирилу Вишинському до 13 вересня включно.

Читайте такожАдвокат керівника "РИА Новости Украина" попросив суд відпустити його під особисте поручительство (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні ухвалив суддя Ярослав Мусулевський.

Відео дня

Сторона захисту заявила, що має намір подати апеляцію на це рішення.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня СБУ провела слідчі дії в офісі РІА «Новости Украина» у Києві. Був затриманий директор РІА «Новости Украина» Вишинський, йому оголошено про підозру у вчиненні державної зради.

Встановлено, що Вишинський навесні 2014 року в Криму випускав антиукраїнські матеріали і отримав від президента РФ Володимира Путіна медаль «За возвращение Крыма». Після повернення з Криму в 2014 році Вишинський за участю ще кількох журналістів розгорнув активну діяльність з підтримки терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

За даними СБУ, Вишинський виготовляв матеріали, які дискредитують Збройні сили України, і щомісяця отримував за це з Росії 53 тис. євро. Пізніше в СБУ уточнили, що 53 тис. євро на здійснення підривної діяльності - це тільки доведена сума. За оперативними даними СБУ, фінансування сягало понад 100 тис. євро щомісяця. Йому інкримінували вчинення кримінального злочину за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу ("державна зрада").

17 травня Херсонський міський суд своїм рішенням обрав для Вишинського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він заарештований терміном на 60 днів без права внесення застави.

6 липня прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що Вишинському повідомлено про ще одну підозру - в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 Кримынального кодексу ("незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів").

За словами Сарган, у ході проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського був виявлений і вилучений пістолет і патрони до нього. За результатами судово-балістичної експертизи, вилучений пістолет є вогнепальною зброєю - самозарядним нарізним пістолетом моделі FN Browning M1906.