Радіосигнали фіксують вже протягом певного часу / Фото ESA/Hubble & NASA, E. Shaya, L. Rizzi, B. Tully, et al.

Нещодавно команда вчених провела ряд досліджень, щоб більш детально вивчити таємничі "інопланетні" радіосигнали. Фахівцям вдалося виявити їх джерела.

Як передає наукове інтернет-видання The Astrophysical Journal Letters, після вивчень радіоспалахів більшість дослідників зійшлися на думці, що вони мають природне походження.

Джерела розташовуються в величезних галактиках на відстані від 1 до 5 мільярдів світлових років від Землі.

Відео дня

Читайте такожВчені запідозрили, що хтось блокує позаземні радіосигнали на шляху до Землі

Радіоімпульси відстежувалися астрономами далеко від центру, що свідчить про неможливість появи сплесків, коли космічні струни або ядро виступає в провідну роль.

Крім того, експерти відзначають маленьку ймовірність того, що Fast Radio Bursts утворюються завдяки молодим магнітарам. Деякі фахівці висували припущення про те, що FRB мають інопланетне походження.

Тепер же вдалося встановити, що радіоспалахи тривають відносно недовго. Вони супроводжуються викидом величезної кількості енергії. Вчені дотримуються думки, що вони пояснюються природними причинами.

Як повідомляв раніше УНІАН, швидкі радіосплески (Fast radio burst, FRB) – таємничий феномен, який не дає спокою астрономам вже більше десяти років. Йдеться про потужні радіосигнали невідомої природи, які тривають не більше декількох мілісекунд. Потужність кожного зі сплесків порівнянна з енергією, що виробляється нашим Сонцем протягом декількох десятків тисяч років.