У мережі почали писати про те, що Дуров закриває Telegram / trend.az

Мережу розбурхала новина про те, що Павло Дуров закриває Telegram. Втім, доля самого месенджера поки залишається невизначеною. Закривається компанія Telegram Messenger LLP, власником якої є Дуров.

Згідно з даними офіційного ресурсу юридичних осіб Великобританії, документи про ліквідацію підприємства були підписані ще 18 грудня, але широкій публіці про це стало відомо лише зараз, передає iGate.

У своїй заяві Дуров просить припинити реєстрацію Telegram Messenger LLP і виключити компанію з реєстру юридичних осіб Великобританії.

Відео дня

Читайте такожУ Росії частково запрацював Telegram

Експерти схиляються до думки, що Telegram Messenger LLP закривається виключно в рамках реструктуризації бізнесу Павла Дурова. А значить, її ліквідація не вплине ні на сам бізнес, ні на користувачів месенджера.

Нагадаємо, Telegram Messenger LLP була заснована в лютому 2014 року двома іншими компаніями, Telegraph Inc. і Dogged Labs Ltd. Обидві материнські компанії володіють рівними частками бізнесу, й обидві продовжують функціонувати.

Самому Павлу Дурову належить частка в розмірі понад 75% бізнесу, що, по суті, робить його єдиним і повноправним власником. І яких-небудь причин позбавлятися від месенджера у нього немає. Навпаки, всі останні роки Дуров активно підтримує проект і вкладається в нього.

Зазначимо, наразі в Telegram зареєстровано понад 200 млн користувачів з усього світу. Месенджер залишається одним з найбільш надійних та безпечних.

Раніше месенджер Telegram оголосив про запуск механізму авторизації - Passport, який дозволить ідентифікувати користувачів з документами.