Спроби Роскомнагляду заблокувати Telegram б'ють по побутовій техніці росіян / facebook.com/roskomnadzor.official

Росіянин поскаржився, що його водонагрівач бренду Ariston перестав повноцінно працювати через блокування серверів компанії Роскомнаглядом, який намагався заблокувати месенджер Telegram.

Свою історію користувач розповів на популярному порталі Pikabu.

Читайте такожЯпонський роботизований готель "звільнив" половину механічних співробітників через непрацездатність

Відео дня

Так, власник техніки зауважив, що не може керувати своїм новим нагрівачем за допомогою Wi-Fi, хоча така функція була передбачена.

«Встановивши і підключивши бойлер, я до свого розчарування, раптом виявив, що бойлер до wifi підключається, але в мережу не входить», - зазначив він.

Після цього користувач залишив відповідний негативний відгук на «Яндекс.Маркеті».

Pikabu

Незабаром на відгук покупця відповіли офіційні представники Ariston. За їх словами, додаток погано працює через блокування Роскомнаглядом серверів Amazon, які використовує виробник.

«Це пов'язано з блокуванням IP-адрес месенджера Telegram Роскомнаглядом», — уточнили представники бренду.

Pikabu

У коментарях до публікації користувачі жартома пропонують власнику техніки «поставити на бойлер VPN».

Один з комментароров розповів, що через спроби заблокувати Telegram у нього відмовили системи «розумного будинку», що працюють на серверах Amazon.

При цьому, сам месенджер Telegram в Росії продовжує працювати без проблем.

Нагадаємо протистояння Роскомнагляду та Telegram почалось 13 квітня минулого року, коли суд задовольнив позов відомства про блокування месенджера на території Росії за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень.

16 квітня Роскомнагляд почав обмежувати доступ до месенджера, а також блокувати VPN та проксі-сервіси, які надавали доступ до Telegram в Росії.

Спроби Роскомнагляду заблокувати Telegram призвели до блокування мільйонів IP-адрес найбільших хостинг-провайдерів і супутніх проблем в роботі сайтів і сервісів, не пов'язаних з месенджером Павла Дурова.