Львівський сирник рецепт із крохмалем - рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Львівський сирник - це частування, яке готується на основі сиру з додаванням крохмалю. Можна нарахувати кілька десятків різних рецептів, адже кожна галицька господиня готує десерт по-своєму. Ми розповімо про те, хто і коли вперше придумав рецепт і як правильно готувати ласощі.

Як з'явився знаменитий львівський сирник

Існує багато теорій про те, як і коли з'явився львівський сирник. За однією з версій, рецепт солодощів опублікувала у своїй кулінарній книзі Дарія Цвек. У 80-90-х роках її рецепти були дуже популярні, а книжки купували великими тиражами. Проте в народі подейкують про те, що і до майстрині кулінарії галицькі господині знали цей рецепт і готували його поколіннями.

Традицію випікання львівського сирника пов'язують із великодніми святами, адже саме тоді віруючі господині, завершуючи піст, намагалися накривати пишні столи. Важливо було купити найкращі продукти, щоб і самим зустріти світле свято гідно, і гостей потішити чимось смачним. Саме тоді й з'явився рецепт частування, яке тепер вважається національною стравою західної частини України.

Відео дня

Зараз у кав'ярнях і ресторанах Львова, де подають такий десерт, поливають його розтопленим шоколадом. Спочатку, звісно, жодного шоколаду в рецепті галицьких господинь не було, але й інформації про те, хто і коли почав так робити, достовірної немає. Найімовірніше, шоколад почали використовувати вже сучасні ресторатори як вишуканий додаток до страви.

Як приготувати львівський сирник - класичний рецепт

Як ми вже сказали, кожна господиня готує ласощі за своєю технологією, додаючи в рецепт ті чи інші інгредієнти. Однак ви можете приготувати самостійно "той самий" львівський сирник - рецепт, який вважається класичним, представлений нижче.

Інгредієнти:

  • кілограм сиру 9% жирності;
  • сто грамів вершкового масла;
  • п'ять великих курячих яєць;
  • сімдесят грамів цукру;
  • тридцять грамів сметани;
  • двадцять грамів кукурудзяного крохмалю;
  • цедра одного лимона або апельсина;
  • в'ялена вишня або родзинки.

Як ви помітили, цей львівський сирник без манки, але в мережі можна зустріти й інші рецепти. Ми будемо дотримуватися класичного рецепта. Запам'ятовуйте, як приготувати львівський сирник своїми руками.

Спочатку вам потрібно подрібнити в блендері сир, але можна й перетерти його через сито. Це необхідно для однорідної та розсипчастої структури продукту. Далі всипати в сир цукор, вбити яйця, додати сметану, посипати все лимонною або апельсиновою цедрою. Наприкінці покласти крохмаль і перемішати масу виделкою, також допустимо використовувати міксер на низьких швидкостях. У самому кінці необхідно додати родзинки або вишню.

У підготовлену форму для випікання, яку ви заздалегідь застелили пергаментом, вилити сирну суміш. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Враховуйте, що час випікання може змінюватися залежно від особливостей вашої духовки.

Готовий львівський сирник із крохмалем можна полити розтопленим шоколадом, але перш ніж це робити, його потрібно остудити. Зверху на шоколад можна викласти сезонні фрукти або посипати кокосовою стружкою.

Вас також можуть зацікавити новини: