Як правильно тушкувати капусту / фото ua.depositphotos.com

Тушкована капуста - це дуже смачна овочева страва, яка чудово підійде на холодну пору року. Її можна готувати з м'ясом, грибами і не тільки.

Тушкована капуста з м'ясом

Класична капуста тушкована готується з м'ясом і звичним набором овочів. Для нього вам потрібні:

  • 500 грамів капусти;
  • 300 грамів яловичини або свинини;
  • одна цибуля;
  • одна морква;
  • два помідори;
  • олія для смаження;
  • спеції за смаком.

М'ясо нарізаємо на шматочки. Натираємо моркву, ріжемо цибулю кубиками, а помідори - на шматочки. На сковороді обсмажуємо м'ясо до золотистості. Додаємо подрібнені овочі та готуємо, поки вони не стануть м'якими. Всипаємо капусту і спеції, перемішуємо і тушкуємо близько 40 хвилин під кришкою.

Відео дня

Також чудово виходить тушкована капуста в мультиварці.

Капуста тушкована з грибами

Тушкована капуста з грибами - це прекрасний варіант, як приготувати цю страву без м'яса. Для неї вам знадобляться:

  • середній качан капусти;
  • 200 грамів печериць;
  • одна цибулина;
  • дві морквини;
  • олія для смаження;
  • спеції;
  • склянка води.

Нарізаємо капусту, цибулину та морквину - на кубики. Гриби розрізаємо на четвертинки, маленькі - можна навпіл. Ставимо мультиварку на режим "смаження", додаємо олію й обсмажуємо цибулю з морквою. Коли вони стануть м'якими, висипаємо туди гриби і готуємо до золотистості. Останньою додаємо капусту та приправляємо. Вливаємо воду, закриваємо мультиварку та переводимо її в режим тушкування. Залишаємо, поки страва не приготується.

Тушкована квашена капуста

Ця страва виходить смачною, насиченою та самодостатньою. Її варто разом з рештою вписати у свою кулінарну книгу. Для приготування візьміть:

  • 500 грамів квашеної капусти;
  • 500 грамів яловичини або свинини;
  • дві цибулини;
  • одна морква;
  • два помідори;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • олія для смаження;
  • спеції.

Нарізаємо м'ясо на шматочки й обсмажуємо до золотистості. Туди додаємо натерту моркву та подрібнену цибулю. Готуйте до м'якості овочів. Далі додаємо порізані кубиками помідори. У цей час промиваємо капусту, щоб прибрати зайву сіль. За потреби нарізаємо її та додаємо на сковорідку, приправляємо та перемішуємо. Останнім всипаємо часник, який попередньо дрібно нарізаємо. тушкуємо під кришкою на повільному вогні до готовності. На це може піти близько 45 хвилин.

Раніше УНІАН розповідав, що потрібно додати, щоб тушкована капуста стала м'якою.

Вас також можуть зацікавити новини: