
Картопля в мундирі - це простий і смачний гарнір, який можна їсти як самостійну страву або в доповненні з якимось білком.
Однак варіння овочів може займати досить багато часу і при цьому частина смаків витягується водою. Набагато кращою виходить картопля в мундирі в духовці, от тільки не у всіх є ця піч.
Тому можна спробувати зробити картоплю в мундирі в мікрохвильовці. Також УНІАН розповідав, як приготувати вдома справжні козинаки з насіння.
Картопля в мундирі - рецепти без духовки
Як пише simply recipes, картопля в мундирі в духовці потребує на 75% більше часу, ніж при приготуванні цієї страви в мікрохвильовці. Ще один безсумнівний плюс - це текстура цього овоча всередині при такому типі готування. Вона пухнастіша і ніжніша, за рахунок пропарювання.
Перед тим, як приготувати картоплю в мундирі, потрібно потурбуватися про вибір сорту коренеплоду. Найкраще для цього підходить "Russet". Варто враховувати, що в мікрохвильовці з потужністю 1000 Вт готування триватиме близько 10 хвилин, але якщо вона менш або більш потужна, то час може змінитися. Також на це вплине розмір овоча і те, старий він чи молодий.
Для приготування візьміть:
- картоплю;
- оливкову олію;
- сіль;
- натертий чеддер;
- сметану;
- вершкове масло;
- зелену цибулю.
Овочі ретельно вимиваємо та протикаємо їх виделкою з усіх боків. Далі поміщаємо їх на тарілку і готуємо в мікрохвильовці 8-12 хвилин.
Якщо хочеться, щоб картопля мала хрустку скоринку, то її потрібно змастити оливковою олією і підрум'янити в аерогрилі або духовці - іншого способу немає.
Далі гарячі овочі розрізаємо навпіл і викладаємо зверху на внутрішню частину вершкове масло, сир, сметану або зелену цибулю - на ваш вибір. Потім приправляємо спеціями за смаком. Зберігається така картопля в холодильнику до трьох днів.