Свинячі котлети від Клопотенка - рецепт / колаж УНІАН, скріншот YouTube

Багато господинь намагаються готувати котлети за перевіреними рецептами, бо інакше шкода і грошей, і часу, і сил. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як він робить такі смачні котлети зі свинини.

Свинячі котлети - рецепт від кулінара

Клопотенко поділився двома хитрощами, завдяки яким котлети з фаршу свинини за цим рецептом точно вийдуть смачними. По-перше, потрібно підсмажити цибулю і потім додати у фарш. По-друге, смажені котлети викласти на подушку з яблук і запекти в духовці.

Інгредієнти:

  • 2 цибулини;
  • 100 г сала;
  • 500 г свинини;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • 4 яблука;
  • 1 яйце;
  • соняшникова олія для смаження.

Запам'ятовуйте, як приготувати соковиті котлети зі свинини "як у шефа".

Цибулю нарізати великими шматочками, обсмажити на сковороді. Нарізати свинину та сало. Перебити м'ясо із салом, цибулею, яйцем, перцем і сіллю в блендері. Вимити яблука, видалити серцевину, нарізати фрукти слайсами. Викласти яблука на дно форми для запікання. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків до утворення золотистої скоринки. Перекласти у форму для запікання, рівномірно розміщуючи м'ясо на фруктах. Відправити в духовку на 30-40 хвилин за 180 градусів. Більш наочну інструкцію про те, як приготувати такі шалено смачні котлети зі свинини, ви можете подивитися на відео.

Вас також можуть зацікавити новини: