Тісто на чебуреки на окропі - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Два найпопулярніші варіанти, як готувати тісто на чебуреки - це використовувати окріп. Додатково деякі господині наливають горілку, хтось обходиться без неї. Подивіться на обидва рецепти, порівняйте і виберіть найбільш підходящий для себе.

Хрусткі "пухирчасті" чебуреки - рецепт із горілкою

Тісто на чебуреки на окропі з горілкою готується дуже просто, а кефір у складі начинки допомагає м'ясу стати більш соковитим і ніжним.

Інгредієнти:

Відео дня
  • 2 склянки борошна;
  • 150 мл води;
  • 1 ст. л горілки;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст.л рослинної олії;
  • сіль;
  • 350 гр м'яса (можете брати будь-яке);
  • дві ріпчасті цибулі;
  • зелень;
  • півсклянки кефіру;
  • перець, сіль.

У каструлю з водою влити олію, посолити, довести до кипіння. Прямо в окріп всипати 0.5 склянки просіяного борошна і швидко перемішати вінчиком. Остудити до теплого стану, потім вбити яйце і влити горілку, знову збити вінчиком. Поступово всипати решту борошна, замішуючи тісто ложкою, коли стане важко - замішуйте руками. Наприкінці загорнути тісто в плівку, залишити на 30 хвилин.

У цей час приготувати начинку - м'ясо та цибулю пропустити через м'ясорубку, додати подрібнений кріп та\або петрушку. Перекласти інгредієнти в миску, почати вливати кефір, помішуючи масу.

Розділити тісто на 8 однакових шматків, кожен з яких розкачати в пласт приблизно 2-3 мм заввишки. Столову ложку начинки викласти на тісто, розрівняти по половині. Другою половиною накрити, з'єднати краї. Смажити чебуреки на сковороді з двома-трьома склянками олії, постійно її підливаючи. Готове частування викласти спочатку на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подати до столу.

Рецепт тіста на чебуреки без горілки

Тісто на чебуреки на окропі без горілки та оцту виходить ніжним і еластичним. Його легко розкачувати, воно добре "утримує" начинку, не рветься, а під час смаження починає вкриватися бульбашками.

Інгредієнти:

  • 150 мл окропу;
  • 250 гр борошна;
  • дві столові ложки рафінованої олії;
  • половина чайної ложки солі;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • по 150 грамів свинини та яловичини;
  • 50-60 мл холодної води;
  • сіль, перець.

Закип'ятити воду, влити олію і посолити. Отриману суміш влити тонкою цівкою в ємність із борошном, ложкою замісити тісто. Почекати, поки охолоне, почати вимішувати руками. Через п'ять хвилин перекласти тісто в плівку, залишити на кухні на півгодини.

Фарш пропустити через м'ясорубку, так само подрібнити цибулю. Посолити, поперчити, влити воду, перемішати. Розділити фарш на вісім частин, взяти тісто, розкачати в пласт приблизно 24 в діаметрі. У центр покласти столову ложку м'ясної начинки, розподілити по одній частині тіста. Накрити другою частиною, защепити краї. Смажити на сковороді з великою кількістю олії, наприкінці викласти чебуреки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Вас також можуть зацікавити новини: