М'ясо з картоплею в горщику готується легко і просто / фото ua.depositphotos.com

М'ясо в горщиках із картоплею - це дуже смачна і самодостатня страва. Вона дає змогу з мінімальними зусиллями приготувати їжу одразу на всю родину. Сьогодні розглянемо три різні варіанти.

М'ясо в горщиках - класичний рецепт

Щоб приготувати м'ясо з картоплею в горщиках, знадобляться найпростіші продукти. Велика перевага цієї страви в тому, що вона не вимагає багато зусиль. Це особливо зручно після важкого дня - просто помістіть усе в горщик і відпочивайте.

Для приготування візьміть:

Відео дня
  • 500 грамів філе стегна;
  • вісім картоплин;
  • дві цибулини;
  • лавровий лист;
  • зелень;
  • сіль і перець;
  • дві склянки бульйону.

Готуємо продукти - овочі чистимо та нарізаємо. М'ясо також потрібно подрібнити. Якщо у вас немає заздалегідь приготованого бульйону, то не поспішайте замінювати його звичайною водою. Можна розвести магазинний бульйон у кубиках або "10 овочів" у воді.

М'ясо та овочі солимо, перчимо. Але якщо брали магазинний бульйон, то з сіллю варто бути обережними, бо він дуже солоний.

У горщики викладаємо овочі, а зверху - м'ясо. У процесі приготування воно пускатиме сік, який вберуть овочі. Кладемо лавровий лист і заливаємо бульйоном.

Готувати потрібно, поки картопля та м'ясо не стануть м'якими та ніжними. Час залежить від вашої духовки, в один горщик ви все склали чи кілька - тому краще перевіряйте. По готовності посипте все нарізаною зеленню. Можна подавати прямо в горщиках, але не забудьте підкласти під них тарілки, щоб розпечений посуд не пошкодив поверхні.

М'ясо в горщиках із картоплею в духовці - покроковий рецепт із грибами

Друга страва складніша. Її варто вибрати, щоб здивувати гостей або побалувати своїх близьких чимось цікавішим, коли у вас більше вільного часу. Для неї беремо:

  • 600 грамів свинини;
  • кілограм картоплі;
  • 600 грамів печериць;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • дві цибулини;
  • дві морквини;
  • 70 мілілітрів рослинної олії;
  • 20 грамів вершкового масла;
  • 40 грамів майонезу;
  • п'ять зубчиків часнику;
  • кілька гілочок кропу та петрушки;
  • сіль, перець;
  • 300 мл води.

М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки. На рослинній олії обсмажуємо його до рум'яної скоринки і перекладаємо в тарілку.

Гриби чистимо та ріжемо. Їх потрібно обсмажувати на тій самій сковорідці, поки вся рідина не випарується. Перекладаємо печериці в іншу тарілку.

Овочі чистимо та готуємо. Цибулю потрібно нарізати, а моркву - натерти. Обсмажуємо їх разом на рослинній олії та прибираємо в тарілку.

Картоплю чистимо та ріжемо соломкою. Обсмажуємо її до напівготовності. Часник і зелень потрібно дрібно нарубати.

Духовку нагріваємо до 180 градусів. У горщик (2,5 л) викладаємо м'ясо і посипаємо спеціями. Зверху поміщаємо моркву, цибулю та часник. Далі йде картопля. Перчимо, солимо її та посипаємо кропом із петрушкою.

Наступний шар - гриби. Їх також солимо і кладемо на них вершкове масло. Наливаємо воду і змащуємо печериці майонезом. Готуємо близько 40 хвилин. Коли м'ясо в горщиках буде майже готове, посипаємо сиром.

Пряне м'ясо в горщиках із картоплею - рецепт

У цій страві багато різних спецій, що робить її найароматнішою з трьох. Щоб приготувати м'ясо в горщиках по-царськи, потрібно взяти:

  • 500 грамів свинини або яловичини;
  • одну цибулину;
  • дві моркви;
  • дві картоплі;
  • дві столові ложки томатної пасти;
  • одну столову ложку борошна;
  • одну столову ложку кумина або зіри;
  • одну столову ложку паприки;
  • сіль і перець;
  • зелень.

М'ясо нарізаємо кубиком. Моркву натираємо на тертці, а цибулю - подрібнюємо. Картоплю ріжемо на шматочки.

Борошно, спеції та томатну пасту змішуємо, розводимо водою і доводимо до однорідності. Картоплю, овочі та м'ясо викладаємо в горщик і заливаємо ароматним соусом. Готуємо в духовці за 180 градусів близько години.

Вас також можуть зацікавити новини: