
М'ясо в горщиках із картоплею - це дуже смачна і самодостатня страва. Вона дає змогу з мінімальними зусиллями приготувати їжу одразу на всю родину. Сьогодні розглянемо три різні варіанти.
- М'ясо в горщиках - класичний рецепт
- М'ясо в горщиках із картоплею в духовці - покроковий рецепт із грибами
- Пряне м'ясо в горщиках із картоплею - рецепт
М'ясо в горщиках - класичний рецепт
Щоб приготувати м'ясо з картоплею в горщиках, знадобляться найпростіші продукти. Велика перевага цієї страви в тому, що вона не вимагає багато зусиль. Це особливо зручно після важкого дня - просто помістіть усе в горщик і відпочивайте.
Для приготування візьміть:
- 500 грамів філе стегна;
- вісім картоплин;
- дві цибулини;
- лавровий лист;
- зелень;
- сіль і перець;
- дві склянки бульйону.
Готуємо продукти - овочі чистимо та нарізаємо. М'ясо також потрібно подрібнити. Якщо у вас немає заздалегідь приготованого бульйону, то не поспішайте замінювати його звичайною водою. Можна розвести магазинний бульйон у кубиках або "10 овочів" у воді.
М'ясо та овочі солимо, перчимо. Але якщо брали магазинний бульйон, то з сіллю варто бути обережними, бо він дуже солоний.
У горщики викладаємо овочі, а зверху - м'ясо. У процесі приготування воно пускатиме сік, який вберуть овочі. Кладемо лавровий лист і заливаємо бульйоном.
Готувати потрібно, поки картопля та м'ясо не стануть м'якими та ніжними. Час залежить від вашої духовки, в один горщик ви все склали чи кілька - тому краще перевіряйте. По готовності посипте все нарізаною зеленню. Можна подавати прямо в горщиках, але не забудьте підкласти під них тарілки, щоб розпечений посуд не пошкодив поверхні.
М'ясо в горщиках із картоплею в духовці - покроковий рецепт із грибами
Друга страва складніша. Її варто вибрати, щоб здивувати гостей або побалувати своїх близьких чимось цікавішим, коли у вас більше вільного часу. Для неї беремо:
- 600 грамів свинини;
- кілограм картоплі;
- 600 грамів печериць;
- 100 грамів твердого сиру;
- дві цибулини;
- дві морквини;
- 70 мілілітрів рослинної олії;
- 20 грамів вершкового масла;
- 40 грамів майонезу;
- п'ять зубчиків часнику;
- кілька гілочок кропу та петрушки;
- сіль, перець;
- 300 мл води.
М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки. На рослинній олії обсмажуємо його до рум'яної скоринки і перекладаємо в тарілку.
Гриби чистимо та ріжемо. Їх потрібно обсмажувати на тій самій сковорідці, поки вся рідина не випарується. Перекладаємо печериці в іншу тарілку.
Овочі чистимо та готуємо. Цибулю потрібно нарізати, а моркву - натерти. Обсмажуємо їх разом на рослинній олії та прибираємо в тарілку.
Картоплю чистимо та ріжемо соломкою. Обсмажуємо її до напівготовності. Часник і зелень потрібно дрібно нарубати.
Духовку нагріваємо до 180 градусів. У горщик (2,5 л) викладаємо м'ясо і посипаємо спеціями. Зверху поміщаємо моркву, цибулю та часник. Далі йде картопля. Перчимо, солимо її та посипаємо кропом із петрушкою.
Наступний шар - гриби. Їх також солимо і кладемо на них вершкове масло. Наливаємо воду і змащуємо печериці майонезом. Готуємо близько 40 хвилин. Коли м'ясо в горщиках буде майже готове, посипаємо сиром.
Пряне м'ясо в горщиках із картоплею - рецепт
У цій страві багато різних спецій, що робить її найароматнішою з трьох. Щоб приготувати м'ясо в горщиках по-царськи, потрібно взяти:
- 500 грамів свинини або яловичини;
- одну цибулину;
- дві моркви;
- дві картоплі;
- дві столові ложки томатної пасти;
- одну столову ложку борошна;
- одну столову ложку кумина або зіри;
- одну столову ложку паприки;
- сіль і перець;
- зелень.
М'ясо нарізаємо кубиком. Моркву натираємо на тертці, а цибулю - подрібнюємо. Картоплю ріжемо на шматочки.
Борошно, спеції та томатну пасту змішуємо, розводимо водою і доводимо до однорідності. Картоплю, овочі та м'ясо викладаємо в горщик і заливаємо ароматним соусом. Готуємо в духовці за 180 градусів близько години.