Повітряний кляр для відбивних / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Правильний кляр для курячих відбивних зробить м'ясо соковитим і м'яким, зберігаючи ніжність курки. Страва набуває апетитної золотистої скоринки та пікантного смаку. Ми зібрали три найсмачніші рецепти кляру, з яким курка вийде незрівнянною.

Цибулевий кляр для відбивних

Інгредієнти:

  • куряче філе - 700 г;
  • цибуля - 2 шт.;
  • часник - 1 зубч;
  • яйця - 2 шт.;
  • борошно - 5 стол. л.;
  • сметана - 5 стол. л.;
  • олія для смаження - 4 стол. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • паприка, мускатний горіх за смаком.

Куряче м'ясо наріжте дрібними пластинками та відбийте з двох боків. Зручно робити це через плівку, щоб молоток не бруднився. Посипте м'ясо сіллю, перцем та улюбленими спеціями.

Цибулю крупно наріжте та викладіть у чашу блендера. Додайте часник, сметану й улюблені спеції, подрібніть до однорідності. Потім у цю масу вбийте яйця та вмішайте борошно. Збийте все вінчиком.

Відбивні викладіть у кляр і залиште маринуватися на 30 хвилин. Якщо немає часу, то просто занурте шматочки в хрусткий кляр для відбивних і викладіть на сковорідку з розігрітою олією. Смажте відбивні приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.

Кляр для курячих відбивних із майонезом

Інгредієнти:

  • майонез - 2 стол. л.;
  • яйце - 1 шт.;
  • борошно - 2 стол. л.;
  • вода - 3 стол. л.;
  • олія - 2 стол. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Інгредієнти розраховані на 350 г курячого м'яса. Це класичний кляр для курячих відбивних, який підходить до будь-якого гарніру.

У глибоку миску вбийте яйце, додайте воду, майонез, дрібку солі та улюблені спеції. Збийте вінчиком до однорідності. Всипте борошно і збийте ще раз, щоб не було грудочок.

Курку тонко наріжте та відбийте з двох боків. Занурте в кляр і викладіть у сковороду з розігрітою олією. Смажте відбивні по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Кляр для відбивних із сиром

Інгредієнти:

  • сир - 80 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • молоко - 80 г;
  • борошно - 2 стол. л.;
  • сухий часник - 1 чайн. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на 400 г м'яса. Сир наріжте на крупній тертці та викладіть у глибоку миску. Додайте яйце і молоко, улюблені спеції, сіль, часниковий порошок. Перемішайте до однорідності. Всипте борошно і перемішайте ще раз. Простий кляр для відбивних готовий - занурте в нього відбите м'ясо та посмажте на сковороді з двох боків.

Вас також можуть зацікавити новини: