
Багато людей люблять оселедець пряного посолу за його неповторний смак і аромат. У СРСР був чудовий рецепт цієї риби.
Для початку розглянемо, що означає оселедець пряного посолу. На відміну від класичного варіанту, де використовується тільки сіль, у цю рибу додавали безліч ароматних спецій і прянощів для посилення смаку і запаху цієї страви.
Раніше її було складно повторити вдома, оскільки в ті часи рецепт зберігався під секретом. Зараз же її може приготувати вдома будь-хто.
Оселедець пряного посолу - рецепт ГОСТ СРСР
Готується цей оселедець пряного посолу цілим, проте за бажанням ви можете зробити оселедець пряного посолу шматочками - для цього потрібно буде нарізати рибу. Для приготування вам потрібно взяти:
- два оселедці;
- один літр води;
- 90 грамів солі;
- одну столову ложку цукру;
- два бутони гвоздики;
- 0,5 чайної ложки насіння коріандру;
- два лаврові листки;
- дрібку мускатного горіха;
- 15 горошків чорного перцю;
- 0,5 чайної ложки кориці;
- 0,5 чайної ложки сушеної м'яти;
- 0,5 чайної ложки сушеного перцю чилі;
- 10 горошків запашного перцю.
Рибу розморожуємо в холодильнику - це дозволить їй краще зберегти текстуру. Коли вона буде готова для приготування, можна приступати до маринаду. Змішуємо всі спеції з половиною солі разом, можна їх навіть трохи потовкти в ступці, щоб розкрилися аромати. "Лаврушку" варто розрізати на більш дрібні фрагменти.
У воді розчиняємо сіль, яку раніше відклали. Оселедець очищаємо від усього зайвого і добре промиваємо. Для вірності просушуємо паперовим рушником.
Можна приготувати оселедець пряного посолу в банці або ж скористатися контейнером, пакетом - на ваш смак. Поміщаємо рибу в обрану ємність і посипаємо спеціями. Зверху потрібно вилити підсолену воду і потім щільно закрити.
Скільки за часом має солитися оселедець? На це піде три доби в холодильнику. Час від часу його можна струшувати трохи.
Після закінчення цього часу оселедець пряного посолу в розсолі буде готовий.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати млинці на молоці за ГОСТом. Це рецепт 1960 року.