Рибні котлети з фаршу робить кожна господиня - це смачно, швидко і просто. Однак є й інший, не менш вдалий варіант страви - використання рибної консерви. Такий метод підійде для тих, кому ніколи бігти за фаршем, або якщо хочеться кудись застосувати консерву.
Котлети з рибної консерви з рисом
Інгредієнти:
- Рис - 180 г
- Риба консервована (тунець) - 1 банка
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Кріп свіжий - кілька гілочок
- Яйце - 1 шт.
- Сухарі панірувальні - 45 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - дрібка
- Олія рослинна
Записуйте, як зробити котлети з рибної консерви з рисом.
Узяти каструлю, закип'ятити воду і злегка її підсолити. Всипати рис, поставити мінімальний вогонь і відварити рис до готовності (15 хвилин). Готовий інгредієнт скинути на друшляк, промити холодною водою і залишити осторонь. Рідину з банки з рибною консервою злити, виделкою розім'яти вміст. Цибулю очистити, нарізати кубиками, кріп подрібнити.
З'єднати разом рис, консерву, цибулю і кріп, вбити яйце. Посолити, поперчити, перемішати. Вологими руками сформувати котлети з отриманого "фаршу", обваляти в панірувальних сухарях. Смажити котлети з рису і рибної консерви на пательні, змащеній олією, по 6 хвилин з кожного боку.
Котлети з рибної консерви з манкою
Інгредієнти:
- Консервована сардина - 1 банка
- Манка - 1 склянка
- Цибуля - 1 склянка
- Яйця - 2 шт
- Майонез - 2-3 ст.тл
- Сіль, сода - щіпка
Записуйте, як приготувати котлети з рибної консерви з манкою.
Рідину із сардини злити, рибу перекласти в глибоку ємність. Розім'яти виделкою, туди ж додати манну крупу, дрібно нарізану цибулю, яйця і майонез. Ретельно перемішати, потім всипати дрібку солі та дрібку соди, ще раз перемішати. Накрити кришкою або плівкою, залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набухла. Потім розігріти сковорідку з рослинною олією і викласти котлети. Обсмажувати з кожного боку по 5 хвилин, потім усі котлети розмістити в сковорідці, налити 3-4 ст. л. води й тушкувати ще 5 хвилин під кришкою.