Рибні котлети - це чудовий варіант, чим можна замінити м'ясо і урізноманітнити своє меню. Їх можна смажити на пательні та запікати.
- Рибні котлети в духовці
- Рибні котлети - рецепт із минтаєм
- Що додати в рибний фарш, щоб він не розвалювався
Рибні котлети в духовці
Щоб приготувати рибні котлети з хека, вам знадобляться:
- 500 грамів хека без шкіри та кісток;
- одна цибулина;
- одне яйце;
- два зубчики часнику;
- панірувальні сухарі;
- сіль і перець;
- дві столові ложки майонезу.
Цибулю та часник потрібно очистити й подрібнити. Перебийте в блендері рибу, цибулю, часник і майонез - має вийти однорідна маса.
Додаємо спеції, а потім яйце і паніровку. Вимішуємо до однорідності та формуємо котлети.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Викладаємо на деко котлети і злегка змащуємо їх олією. Випікаємо близько півгодини до рум'яної скоринки.
Тепер розглянемо, як приготувати рибні котлети з минтая.
Рибні котлети - рецепт із минтаєм
Набагато простіше готувати рибні котлети з фаршу. Для цієї страви вам знадобляться:
- 500 грамів фаршу минтая;
- одна цибулина;
- два зубчики часнику;
- одне яйце;
- три столові ложки борошна;
- петрушка або кріп;
- спеції.
Цибулю та часник подрібнюємо й обсмажуємо на сковорідці до золотистості. У мисці змішуємо фарш, цибулю з часником, борошно, зелень і спеції. Гарненько вимішуємо і формуємо котлети.
Додатково можна обваляти їх при цьому в борошні або паніровці для хрусткої скоринки. Олію розігріваємо на пательні й обсмажуємо котлети - вони мають бути рум'яними зовні та готовими всередині.
Що додати в рибний фарш, щоб він не розвалювався
Існує безліч помилок, через які котлети можуть не вийти. Так, дехто сумнівається, чи потрібне в рибні котлети яйце. Під час смаження чи запікання воно міцно зафіксує фарш.
Під час приготування не поспішайте занадто рано перевертати. Якщо на поверхні не буде щільної скоринки, то фарш може розвалитися. Ще однією причиною втрати форми може стати брак олії. У цьому разі котлети прилипнуть і це ускладнить взаємодію з ними.
Щоб фарш не був водянистим, варто обсмажувати цибулю перед додаванням у нього. Сирий овоч виділятиме сік, чого не скажеш про обсмажений. Якщо для фаршу ви використовували заморожену рибу, то обов'язково віджимайте зайву рідину.
Якщо ваш фарш уже рідкий, то з цим допоможе впоратися манка, панірування або трохи черствого хліба - вони вберуть зайве.
Як зробити котлети з минтая соковитими - просто додайте в них моркву, цибулю, молоко, сметану або вершки, а також трохи соди для розм'якшення.
Раніше УНІАН розповідав, з якого м'яса виходить найсмачніша тушонка.