Рецепт кільця кальмарів у паніровці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Смажені кальмари - це страва, яку можна зустріти в середземноморській кухні. Сирий морепродукт ріжуть кільцями, потім обвалюють у борошні та смажать на рослинній олії. У деяких регіонах Іспанії, наприклад, у Мадриді, до кляру додають пиво або яйце, для обвалювання іноді використовують панірувальні сухарі.

У будь-якому іспанському барі можна знайти в меню таку закуску, там смажені морепродукти подають як "тапас" - частування до пива. Дізнайтеся, як приготувати кільця кальмарів за різними рецептами.

Смажені кільця кальмара - рецепт із пивом

Кільця кальмара в клярі можна готувати, використовуючи різне панірування. Рекомендуємо вам спробувати рецепт по-іспанськи і додати в борошно склянку пива - це дасть змогу зробити кляр більш хрустким.

Відео дня

Інгредієнти:

  • півкілограма тушок кальмарів;
  • одна склянка борошна;
  • одна склянка пива;
  • два білки курячого яйця;
  • половина столової ложки рослинної олії;
  • дві чайних ложки солі;
  • дві склянки рафінованої рослинної олії.

Кальмари обов'язково розморозити, промити під проточною водою, прибрати хітинову пластину і тонку шкіру. Налити питну воду в каструлю або миску, поставити на вогонь. Посолити, опустити морепродукти в окріп і запам'ятати, скільки варити кільця кальмарів, точніше, цілі тушки. Робити це потрібно не більше трьох хвилин, інакше морепродукти будуть "гумовими". Злити воду, дочекатися, поки морепродукти охолонуть. Коли це станеться, нарізати кальмар кільцями. В окрему миску висипати борошно, влити пиво, олію та всипати сіль, знову перемішати.

Відокремити білки від жовтків, збити міксером до пишної піни. Влити білки в тісто, ще раз перемішати. У глибоку каструлю вилити рафіновану олію, гарненько розігріти. Вмочити кальмари в кляр, смажити в олії з двох боків по 3-5 хвилин. За бажанням можна викласти морепродукти на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру.

Смажені кільця кальмарів - рецепт із молоком

Ще один варіант, як приготувати кільця кальмарів у клярі - використовувати молоко, а не пиво. Панірування також буде хрустким, але ніжнішим і м'якшим, ніж у попередньому рецепті, а сир додасть пікантності.

Інгредієнти:

  • півкілограма охолоджених кальмарів;
  • одне яйце;
  • три столові ложки молока;
  • дві щіпки солі;
  • щіпка чорного меленого перцю;
  • три столові ложки панірувальних сухарів;
  • три столові ложки борошна;
  • сто грамів сиру;
  • два зубчики часнику;
  • петрушка;
  • склянка сметани.

Налити в миску питну воду, поставити на вогонь. Дочекатися, поки вона закипить, потім викласти в ємність із киплячою рідиною тушки кальмарів і варити їх 3 хвилини. Дістати морепродукти, остудити, нарізати кільцями. В окрему ємність вилити молоко, вбити яйце, посолити, поперчити, збовтати все виделкою або вінчиком. У плоскій тарілці змішати панірувальні сухарі та борошно, спочатку вмочити кальмари в кляр, а потім у паніровку. У глибокій каструлі або казані розігріти дві склянки олії, обсмажувати морепродукти по 5-7 хвилин з кожного боку.

Паралельно зробити соус - натерти сир, нашаткувати зелень, пропустити часник через прес. Викласти всі ці інгредієнти в маленьку миску, заправити сметаною і ретельно перемішати. Подати кальмари з соусом до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: