Ситний салат із курячими сердечками може бути одночасно закускою і другою стравою. Усі інгредієнти в ньому ідеально доповнюють один одного. Гарантуємо, що гості будуть у захваті. У цьому рецепті сердечка так вдало замасковані, що страва сподобається навіть тим, хто їх не любить.
Щоб зробити дуже смачний салат із курячими сердечками, перед приготуванням замочіть головний інгредієнт у молоці на 40-60 хвилин, щоб розм'якшити м'ясо. Обов'язково обріжте плівку та жир, видаліть кров'яні згустки.
Салат із курячими сердечками, корейською морквою та огірками
Інгредієнти:
- курячі сердечка - 500 г;
- морква по-корейськи - 200 г;
- огірки - 2 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- болгарський перець - 1 шт.;
- сметана 20% - 100 г;
- оцет - 0,5 стол. л.;
- сіль, перець за смаком.
Огірки можна брати як свіжі, так і солоні, а сметану за бажанням замінити майонезом або доповнити гірчицею в зернах. Із сердечок видаліть жир і плівку, викладіть у холодну підсолену воду і варіть 30 хвилин після готовності. Відкиньте на друшляк і остудіть.
Цибулю наріжте півкільцями. Викладіть у глибоку миску, залийте оцтом, додайте цукор і сіль. Залиште на 15 хвилин маринуватися. Огірки та перець наріжте кубиком, сердечка - смужками. Змішайте в глибокій мисці м'ясо з огірками, перцем, маринованою цибулею і корейською морквою. Посоліть салат за смаком і заправте сметаною.
Салат із курячими сердечками та кукурудзою
Інгредієнти:
- сердечка - 500 г;
- яйця - 3 шт.;
- твердий сир - 100 г;
- кукурудза консервована - 150 г;
- цибуля - 75 г;
- зелень - пучок;
- майонез - 4 стол. л.;
- оцет - 2 стол. л.
Курячі сердечка почистіть і варіть 30 хвилин у солоній воді, остудіть. Також зваріть і остудіть яйця. Приготуйте маринад для цибулі - 100 мл води змішайте з оцтом і дрібкою цукру. Наріжте цибулину півкільцями та маринуйте 15-30 хвилин.
Яйця наріжте великими кубиками, серця - смужками, сир натріть на тертці. Із кукурудзи злийте рідину. Перемішайте всі інгредієнти та заправте майонезом. Перед подачею прикрасьте салат із курячими сердечками рубаною зеленню.
Салат із курячими сердечками, яйцями та горошком
Інгредієнти:
- курячі сердечка - 500 г;
- яйця - 2 шт.;
- консервований горошок - 160 г;
- печериці - 100 г;
- цибуля - 1 шт.;
- мариновані огірки - 150 г;
- майонез - 100 г;
- олія - 2 стол. л.;
- петрушка - 10 г;
- сіль, перець за смаком.
Сердечка і яйця зваріть до готовності та остудіть. Цибулю наріжте півкільцями та обсмажте на сковороді з олією до 2-3 хвилини. Додайте до цибулі нарізані кубиком гриби та смажте все разом 5-6 хвилин. Посоліть і поперчіть.
Солоні огірки та яйця наріжте кубиком, сердечка - четвертинками. Змішайте з горошком, смаженими грибами з цибулею і рубаною петрушкою. Заправте майонезом. Перед подачею залиште салат із сердечками настоятися в холодильнику мінімум 30 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати найніжніші курячі сердечка в сметані з секретним інгредієнтом.