Салат Соняшник - рецепт у подробицях / фото ua.depositphotos.com

Ситний і апетитний салат "Соняшник" із чіпсами красиво виглядає на будь-якому святі. Його рецепт дуже гнучкий і допускає додавання будь-яких інгредієнтів, навіть ананасів або чорносливу. Однак класичний варіант містить курку, гриби та яйця. Інгредієнти викладаються шарами та змащуються майонезом, а перед самою подачею навколо салату викладають чіпси - "пелюстки" соняшника.

Ми розповіли, як приготувати салат "Соняшник" із чіпсами - рецепт, який вважається традиційним. Продукти можна прибирати і замінювати на свій розсуд.

Салат "Соняшник" класичний із грибами та куркою

Інгредієнти:

  • куряча грудка - 300 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • печериці - 300 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • сир - 150 г;
  • маслини без кісточок - 100 г;
  • соняшникова олія - 1 стол. л.;
  • майонез - 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • чіпси для прикраси.

Перед приготуванням заздалегідь відваріть до готовності курку (30 хвилин) і яйця (10 хвилин), залиште остигати. Наріжте м'ясо дрібним кубиком, а на тертці натріть сир і яйця (білок і жовток окремо). Маслини наріжте вздовж половинками.

Гриби промийте та наріжте дрібними пластинами, цибулю - кубиком. Смажте гриби разом із цибулею на гарячій сковороді з олією приблизно 5 хвилин. Допускається приготування салату "Соняшник" із грибами маринованими замість смажених. Тоді цей крок можна пропустити.

Викладайте салат "Соняшник" шарами, змащеними майонезом:

  1. курка;
  2. смажені гриби з цибулею;
  3. натерті білки;
  4. сир;
  5. жовтки.

На останній шар викладіть половинки маслин, як імітацію соняшникового насіння. Готовий салат "Соняшник" із куркою залиште просочитися в холодильнику 2-3 години.

Просто перед подачею на стіл прикрасьте боки страви великими чіпсами. Не потрібно робити це заздалегідь, інакше чіпси розмокнуть.

Вас також можуть зацікавити новини: