Шуба - салат, який подобається багатьом українцям за вдале поєднання смаків. Головна його проблема - необхідність чистити і розбирати оселедець, а також довго варити буряк. УНІАН підкаже простіший рецепт, який ви точно повторите ще не раз.
Лисяча шуба - салат із сьомгою
Для приготування цієї страви вам необхідно купити будь-яку частину червоної риби. У рецепті вказано філе, але ви можете взяти і хребти, і хвіст, а потім розібрати їх.
Інгредієнти:
- 180-200 грамів філе червоної риби;
- дві картоплини;
- дві морквини;
- майонез;
- сіль, перець;
- 4 яйця;
- червона маринована цибуля;
- 1-2 свіжих огірка;
- 150-200 грамів твердого сиру.
Лисяча шуба готується дуже просто - спочатку вам потрібно відварити до готовності та почистити картоплю, моркву і яйця. Потім викладати продукти в такому порядку: терта картопля - майонез - терта морква - майонез - нарізане шматочками філе риби - майонез - свіжий огірок слайсами - майонез - маринована цибуля кільцями - майонез - терті яйця - майонез - червона риба - майонез - тертий сир.
Ось і готова наша Лисяча шуба - салат обов'язково потрібно прибрати в холодильник хоча б на кілька годин, щоб він просочився. Бажано, звісно, залишити його там на ніч, а вранці вже подавати до столу, прикрасивши петрушкою.
Салат Лисяча шуба зі скумбрією та грибами
Крім червоної риби, у цьому салаті часто використовують скумбрію - так він більше схожий на класичну Шубу, але все одно за смаком відрізняється від неї на краще.
Інгредієнти:
- 1 слабосолона скумбрія;
- дві ріпчасті цибулі;
- 300 грамів маринованих грибів;
- дві морквини;
- дві картоплини;
- майонез.
У цій варіації салат Лисяча шуба готується ще простіше і за вартістю виходить бюджетнішим, тому що скумбрія, все-таки, коштує менше за червону рибу.
Вам потрібно відварити до готовності картоплю і моркву, остудити їх і почистити. Овочі натерти на тертці. Для моркви краще використовувати тертку для корейської моркви, але якщо такої немає, підійде звичайна велика. Цибулю також почистити, вимити під холодною водою, дрібно нарізати й обсмажити на олії до золотистого кольору.
Мариновані гриби вимити під проточною водою, відкинути на друшляк, нарізати шматочками, якщо вони у вас великі. Викласти їх до цибулі, обсмажувати продукти разом 2-3 хвилини. Скумбрію позбавити кісток, обробити на філе.
Викласти салат шарами, кожен з яких змащувати майонезом. Черговість шарів така - скумбрія - цибуля з грибами - картопля - морква. Наприкінці салат також необхідно змастити майонезом і прибрати в холодильник для просочення на кілька годин.