УНІАН підкаже, як заготовити соте з баклажанів на зиму / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Соте з баклажанів - це смачна й ароматна страва, яку можна приготувати як для щоденного столу, так і для заготовок на зиму.

Завдяки поєднанню різних овочів соте на зиму виходить із насиченим смаком, а якщо його правильно закатати, то воно тішитиме всю зиму.

У цьому тексті ви знайдете два універсальні рецепти, які завжди мають бути під рукою у досвідченої господині: класичний варіант і соте з баклажанів на зиму.

Відео дня

Соте з баклажанів - класичний рецепт

Для класичного соте з баклажанів вам знадобляться свіжі овочі та мінімум зусиль.

Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт;
  • болгарський перець - 2 шт;
  • помідори - 2 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • часник - 2 зубчики;
  • рослинна олія - 3 ст л;

Також варто додати сіль і ваші улюблені спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  • Наріжте баклажани великими кубиками, посипте сіллю і залиште на 20 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Потім промийте їх під водою.
  • На сковороді розігрійте олію й обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.
  • Додайте нарізані болгарський перець і помідори, тушкуйте все разом 10 хвилин.
  • Викладіть баклажани і тушкуйте на середньому вогні до м'якості. Наприкінці додайте подрібнений часник, сіль і спеції за смаком.
  • Тушкуйте ще 5-7 хвилин до готовності, постійно помішуючи.

Подавайте соте з овочів гарячим.

Ця страва підходить для швидкої вечері або обіду.

Соте - рецепт на зиму

Якщо ви хочете насолоджуватися соте з баклажанів узимку, існує спеціальний рецепт, який підходить для консервування.

Інгредієнти:

  • баклажани - 1 кг;
  • болгарський перець - 500 г;
  • помідори - 500 г;
  • морква - 300 г;
  • цибуля - 300 г;
  • часник - 4 зубчики;
  • рослинна олія - 100 мл;
  • оцет 9% - 2 ст л;
  • цукор - 1 ст л;

Як і в попередньому рецепті, у цьому також вітається додавання солі, перцю та спецій, які вам найбільше до душі.

Спосіб приготування:

  • Наріжте баклажани кружальцями, присипте сіллю і залиште на 30 хвилин для видалення гіркоти. Промийте їх і обсушіть.
  • Моркву натріть на великій тертці, цибулю і болгарський перець наріжте півкільцями, а помідори подрібніть на пюре.
  • У великій каструлі розігрійте олію й обсмажте цибулю та моркву до м'якості.
  • Додайте болгарський перець і баклажани, продовжуйте тушкувати близько 10 хвилин.
  • Влийте томатне пюре, додайте часник, сіль, цукор і спеції. Тушкуйте ще 20-30 хвилин.
  • У самому кінці влийте оцет і зніміть із вогню.

Розкладіть гаряче соте по стерилізованих банках, закрийте кришками і залиште застигати під теплою ковдрою.

Цей рецепт соте - ідеальний спосіб використовувати сезонні овочі та насолоджуватися смаком навіть у холодну пору року.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати мариновані білі гриби з гірчицею на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: