Мариноване сало - неймовірно смачна заготовка в банках на зиму / ua.depositphotos.com

Ті, хто пробував мариноване сало в спеціях за цим рецептом, знають, що воно виходить неймовірно смачним і ароматним. Баночка такої заготовки - наче паличка-виручалочка, коли в домі немає нічого готового, потрібно щось узяти з собою на перекус або поставити на стіл гостям.

Готується таке сало в банці на зиму сухим способом - маринується в прянощах. Але куштувати його можна буквально відразу.

Консервоване сало в банці на зиму

Інгредієнти (на 3 банки об'ємом 1 л):

Відео дня
  • 2,5 кг сала з пророслістю (підчеревина) або звичайного;
  • 1 ст. л. без гірки (20 г) солі;
  • 1 пакетик (20 г) приправи до сала.

Потрібно нарізати сало на порційні шматки (які помістилися б у літрову банку). Сіль змішати з приправою і в цій суміші добре обваляти всі шматки сала. Щільно укласти сало в літрові банки, прикрити їх зверху закаточними кришками. Поставити в холодну духовку, увімкнути її на 200°С і почекати, поки сало не почне "кипіти" в банках. Зменшити температуру до 120°С і запікати ще близько 1,5 години. Потім закрити кришками.

Якщо сало тонке (без прошарків м'яса), воно в духовці висмажиться більше - у цьому разі потрібно готове сало з однієї банки розкласти в інші банки так, щоб у кожній банці воно було максимально щільно укладено.

Зберігати заготівлю краще в холодильнику, погребі або коморі.

Раніше ми розповідали, як робиться засолювання сала гарячим способом.

Вас також можуть зацікавити новини: