Гарбуз як манго з апельсином і лимоном / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кухарі часто вигадують, як замаскувати недорогі повсякденні продукти під делікатес. Один із таких незвичайних кулінарних винаходів - консервований гарбуз як манго. Завдяки додаванню додаткових інгредієнтів звичайний гарбуз на смак стає точнісінько як тропічний фрукт.

Гарбуз з апельсином і лимоном на зиму як манго

Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;
  • апельсин - 2 шт;
  • лимон - 0,5 шт;
  • лимонна кислота - 1 чайн. л.;
  • цукор - 250 г.

Гарбуз почистіть і наріжте невеликим кубиком. Один апельсин очистіть від шкірки, другий залиште як є. Промийте цитруси і поріжте невеликими шматочками, видаляючи кісточки. Змішайте з гарбузом. Посипте суміш цукром і лимонною кислотою, перемішайте і залиште на 3 години за кімнатної температури.

Поставте каструлю з фруктами на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть суміш 10 хвилин, періодично помішуючи. Під час варіння має виділитися солодкий сироп.

Банки для консервації ретельно промийте. Простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці. Не забудьте також обробити кришки. Розкладіть по ємностях шматочки гарбуза і залийте сиропом. Закатайте банки і переверніть догори дном. Накрийте товстим рушником до повного охолодження. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Після цього гарбуз на зиму як манго готовий. Закуску можна використовувати як начинку в пирогах і млинцях, або просто подати до чаю.

Вас також можуть зацікавити новини: