Найкращі страви з курки на Новий рік / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Курка на Новий рік 2025 - це ситний і недорогий варіант святкової страви. Правильно приготоване куряче м'ясо виходить соковитим і апетитним, із хрусткою скоринкою. Така страва стане головною на святковому столі.

Ми розповіли, як готується вишукана курка на Новий рік, яка підкорить усіх гостей. Обирайте рецепт собі до смаку - з апельсинами, з шампанським або з картоплею.

Курка запечена цілком з апельсинами

Інгредієнти:

Відео дня
  • курка ціла - 1 шт.;
  • апельсини - 2 шт.;
  • соєвий соус - 4 стол. л.;
  • гірчиця - 1 стол. л.;
  • куркума - 1 чайн. л.;
  • паприка - 1 чайн. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Апельсини промийте, з одного вичавіть сік. Змішайте із соєвим соусом, гірчицею, паприкою та куркумою. Полийте цим маринадом курку з усіх боків і залиште маринуватися в холодильнику мінімум на 1 годину. Другий апельсин почистіть, наріжте м'якоть кубиком і покладіть всередину тушки. За бажанням також можна додати овочі або крупи.

Розігрійте духовку до 180°. Помістіть м'ясо в рукав для запікання і зав'яжіть із двох боків. Запікайте курку в духовці цілком 60 хвилин. Потім розріжте пакет, полийте тушку соком і готуйте ще 30 хвилин до появи рум'яної скоринки.

Курка цілком у духовці в рукаві / фото pixabay.com

Тушкована курка в шампанському

Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;
  • шампанське - 120 мл;
  • гриби - 400 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • вершки 20% - 150 мл;
  • соняшникова олія - 2 чайн. л.;
  • вершкове масло - 2 стол. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Розріжте філе вздовж на тонкі широкі шматки. Гриби наріжте пластинками, цибулю - дрібним кубиком. Посипте курку сіллю й улюбленими спеціями та обсмажте на соняшниковій олії по 3-5 хвилин з кожного боку.

У тій самій сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть цибулю і гриби. Смажте 5 хвилин. Потім влийте шампанське, посоліть і поперчіть і готуйте на середньому вогні 10 хвилин без кришки. Влийте в сковороду вершки та готуйте ще 3 хвилини. Викладіть м'ясо в соус і тушкуйте під кришкою 5 хвилин на маленькому вогні.

Курка з картоплею в духовці

Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;
  • картопля дрібна - 12 шт.;
  • болгарський перець - 1 шт.;
  • часник - 6 зубч.;
  • соняшникова олія - 3 стол. л.;
  • кефір - 500 мл;
  • базилік сушений за смаком;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Вимийте курячу тушку й обсушіть паперовими рушниками. Для маринаду пропустіть через прес 3 зубчики часнику, змішайте з кефіром і улюбленими спеціями. Поставте курку в ємність із маринадом і залиште мінімум на 2 години.

Для гарніру дрібно порубайте 3 зубчики часнику, наріжте перець соломкою, а картоплю - четвертинками. Перемішайте овочі, посоліть і поперчіть, заправте олією. На деку для запікання з пергаментом красиво розкладіть овочі, покладіть курку та запікайте в духовці 60 хвилин за 180°.

Вас також можуть зацікавити новини: