Млинці заварні на молоці / фото ua.depositphotos.com

Заварні млинці готуються з додаванням окропу, через що борошно відразу заварюється. Тісто стає наполовину готовим і еластичним, не рветься і не прилипає при смаженні. Такі вироби майже у всіх виходять з першого разу. Якщо від одного опису захотілося приготувати заварні млинці - рецепт обов'язково вам сподобається.

Заварні млинці на окропі і молоці

Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл;
  • вода (окріп) - 200 мл;
  • борошно - 130 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • цукор - 2 стол. л.;
  • соняшникова олія - 2 стол. л.;
  • щіпка солі.

Молоко і яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Так вони краще з'єднаються в тісті. У великій ємності збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Потім влийте молоко і соняшникову олію.

Відео дня

Заздалегідь просіяне борошно поступово всипте в тісто і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Якщо готуєте заварні млинці на кефірі, то додайте в тісто дрібку солі.

Потім дуже тонкою цівкою вливайте окріп в тісто, одночасно замішуючи його блендером або віночком. Не вливайте всю воду відразу, інакше яйця згорнуться.

Сковорідку гарненько розігрійте і один раз змастіть олією. Посмажте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Ніжні заварні млинці на окропі готові - подавайте з будь-якою начинкою.

Вас також можуть зацікавити новини: