Заварні млинці готуються з додаванням окропу, через що борошно відразу заварюється. Тісто стає наполовину готовим і еластичним, не рветься і не прилипає при смаженні. Такі вироби майже у всіх виходять з першого разу. Якщо від одного опису захотілося приготувати заварні млинці - рецепт обов'язково вам сподобається.
Заварні млинці на окропі і молоці
Інгредієнти:
- молоко - 200 мл;
- вода (окріп) - 200 мл;
- борошно - 130 г;
- яйця - 2 шт.;
- цукор - 2 стол. л.;
- соняшникова олія - 2 стол. л.;
- щіпка солі.
Молоко і яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Так вони краще з'єднаються в тісті. У великій ємності збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Потім влийте молоко і соняшникову олію.
Заздалегідь просіяне борошно поступово всипте в тісто і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Якщо готуєте заварні млинці на кефірі, то додайте в тісто дрібку солі.
Потім дуже тонкою цівкою вливайте окріп в тісто, одночасно замішуючи його блендером або віночком. Не вливайте всю воду відразу, інакше яйця згорнуться.
Сковорідку гарненько розігрійте і один раз змастіть олією. Посмажте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Ніжні заварні млинці на окропі готові - подавайте з будь-якою начинкою.