Яйця шоколадні виходять смачними і незвичайними / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Великдень 2025 - ідеальний час, щоб побалувати себе чимось незвичайним. Традиційно на це свято готують солодку здобну випічку і поруч із нею на блюдо викладають фарбовані яйця.

Сьогодні розглянемо, як приготувати шоколадні великодні яйця, які точно сподобаються вашим домашнім або гостям.

Шоколадні яйця з сюрпризом - рецепт приготування

Щоб зробити цей незвичайний десерт, знадобиться невелика кількість інгредієнтів, час і терпіння, проте результат того вартий. Вам знадобляться:

Відео дня
  • желатин - 10 грамів;
  • вода - 60 мілілітрів;
  • шоколад - 100 грамів;
  • молоко - 60 мілілітрів;
  • крем-сир - 100 грамів;
  • жирні вершки 33% - 175 мілілітрів;
  • цукрова пудра - 20 грамів.

Для глазурі також знадобиться шоколад (200 г), рослинна олія (40 мл), смажений арахіс (40 г).

У піалу поміщаємо желатин, додаємо воду і залишаємо на приблизно 15 хвилин. Потім його потрібно підігріти в мікрохвильовці або розтопити на плиті.

Шоколад розламуємо на шматочки і поміщаємо в більшу ємність. Туди вливаємо желатин і гаряче молоко. Потрібно ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.

У шоколадну масу додаємо крем-сир і добре збиваємо вінчиком до однорідності. Залишаємо остигати до кімнатної температури.

У цей час збиваємо крижані вершки та цукрову пудру до загустіння. Змішуємо їх із шоколадом.

Щоб надати мусу форму яйця, можна використовувати кришечки від Kinder Joy. Добре промийте їх, просушіть і злегка протріть маслом - так буде легше дістати. Поміщаємо всередину шоколадно-вершкову масу і залишаємо в морозилці на годину.

Мус у мисці може за цей час загуснути, але його легко трохи підігріти в мікрохвильовці, перемішати і далі готувати.

Цієї кількості вистачить на сім яєць (14 половинок). "Склеювати" їх між собою потрібно залишками мусу - просто промащуємо, стискаємо разом половинки і підморожуємо хвилин 15.

У цей час варто приготувати глазур. Шоколад з маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці. Всипаємо туди подрібнений арахіс і перемішуємо.

У суфле-яйце вставляємо дерев'яну шпажку і занурюємо в глазур. Оскільки начинка дуже холодна, шоколад буде швидко застигати. Тримаємо його на шпажці в руках, поки не застигне, перекладаємо на пергамент і продовжуємо.

Коли всі порції десерту будуть готові, прибираємо їх на кілька годин у холодильник - це потрібно, щоб мус повільно розморозився всередині.

Ці смачні маленькі шоколадні яйця можна використовувати як частування для дітей або ж просто порадувати своїх близьких.

Раніше УНІАН розповідав, чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю або Чистий четвер, а також коли фарбувати яйця.

Вас також можуть зацікавити новини: