
Великдень 2025 - ідеальний час, щоб побалувати себе чимось незвичайним. Традиційно на це свято готують солодку здобну випічку і поруч із нею на блюдо викладають фарбовані яйця.
Сьогодні розглянемо, як приготувати шоколадні великодні яйця, які точно сподобаються вашим домашнім або гостям.
Шоколадні яйця з сюрпризом - рецепт приготування
Щоб зробити цей незвичайний десерт, знадобиться невелика кількість інгредієнтів, час і терпіння, проте результат того вартий. Вам знадобляться:
- желатин - 10 грамів;
- вода - 60 мілілітрів;
- шоколад - 100 грамів;
- молоко - 60 мілілітрів;
- крем-сир - 100 грамів;
- жирні вершки 33% - 175 мілілітрів;
- цукрова пудра - 20 грамів.
Для глазурі також знадобиться шоколад (200 г), рослинна олія (40 мл), смажений арахіс (40 г).
У піалу поміщаємо желатин, додаємо воду і залишаємо на приблизно 15 хвилин. Потім його потрібно підігріти в мікрохвильовці або розтопити на плиті.
Шоколад розламуємо на шматочки і поміщаємо в більшу ємність. Туди вливаємо желатин і гаряче молоко. Потрібно ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.
У шоколадну масу додаємо крем-сир і добре збиваємо вінчиком до однорідності. Залишаємо остигати до кімнатної температури.
У цей час збиваємо крижані вершки та цукрову пудру до загустіння. Змішуємо їх із шоколадом.
Щоб надати мусу форму яйця, можна використовувати кришечки від Kinder Joy. Добре промийте їх, просушіть і злегка протріть маслом - так буде легше дістати. Поміщаємо всередину шоколадно-вершкову масу і залишаємо в морозилці на годину.
Мус у мисці може за цей час загуснути, але його легко трохи підігріти в мікрохвильовці, перемішати і далі готувати.
Цієї кількості вистачить на сім яєць (14 половинок). "Склеювати" їх між собою потрібно залишками мусу - просто промащуємо, стискаємо разом половинки і підморожуємо хвилин 15.
У цей час варто приготувати глазур. Шоколад з маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці. Всипаємо туди подрібнений арахіс і перемішуємо.
У суфле-яйце вставляємо дерев'яну шпажку і занурюємо в глазур. Оскільки начинка дуже холодна, шоколад буде швидко застигати. Тримаємо його на шпажці в руках, поки не застигне, перекладаємо на пергамент і продовжуємо.
Коли всі порції десерту будуть готові, прибираємо їх на кілька годин у холодильник - це потрібно, щоб мус повільно розморозився всередині.
Ці смачні маленькі шоколадні яйця можна використовувати як частування для дітей або ж просто порадувати своїх близьких.
Раніше УНІАН розповідав, чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю або Чистий четвер, а також коли фарбувати яйця.