Торт три склянки на кефірі виходить смачним і ніжним / фото ua.depositphotos.com

Торт Три склянки вже давно став класикою на кухнях наших мам і бабусь. Він готується просто, з доступних продуктів і не потребує кухонних ваг. Розглянемо три варіанти цього смачного десерту.

Торт Три склянки з вареним згущеним молоком - як готувати

Торт Три склянки можна приготувати з насиченим масляним кремом із додаванням згущеного молока. Десерт виходить ніжним, повітряним і в міру солодким.

Щоб приготувати рецепт торта Три склянки, потрібно взяти:

Відео дня
  • три яйця;
  • склянку цукру;
  • склянку борошна;
  • склянку кефіру;
  • чайну ложку соди.

Додатково для крему купіть 200 грамів вершкового масла і банку вареного згущеного молока.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Яйця та цукор збийте виделкою до світлої та пишної піни. Туди влийте кефір і додайте борошно. Продовжуйте збивати, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок. Останньою додавайте соду, щоб її реакція з кефіром не закінчилася занадто рано.

Перелийте тісто у форму і випікайте близько 35 хвилин. Перевіряйте бісквіт шпажкою і за потреби - залиште ще в духовці. Якщо верх підрум'яниться надміру, то його можна накрити фольгою.

Коли бісквіт охолоне, розріжте його на два коржі. Збийте масло до пишності і потім по ложці додайте згущене молоко, продовжуючи збивати. Змастіть торт кремом і за бажанням прикрасьте.

Пиріг Три склянки з варенням - швидкий рецепт

Пиріг "Три склянки" готується набагато простіше, ніж торт. Начинку в нього ми закладаємо ще на етапі приготування і випікання. Готовий десерт, можна буде їсти ще теплим. Для нього потрібні:

  • борошно - 1 склянка;
  • манка - 1 склянка;
  • цукор - 1 склянка;
  • варення - 150 грамів;
  • лимонний сік - 1 столова ложка;
  • вершкове масло - 150 грамів;
  • сіль - щіпка;
  • розпушувач - 1 пакетик.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Змішайте манку, цукор, сіль і розпушувач. Туди просійте борошно. Варення і сік перебийте блендером.

У форму помістіть дві третини "тіста", далі вилийте варення і вирівняйте лопаткою. Зверху потрібно помістити залишки борошняної суміші. Холодне вершкове масло потрібно нарізати тонкими пластинами і розкласти його поверх пирога. Випікайте півгодини, потім помістіть зверху фольгу і залиште ще на 20 хвилин. Це необхідно, щоб верх не згорів.

Пиріг Три склянки з молоком

Цей пиріг Три склянки з манкою відрізняється від попереднього - тут замість масла буде молоко. Для нього вам знадобляться:

  • манка - 1 склянка;
  • цукор - 1 склянка;
  • борошно - 1 склянка;
  • розпушувач - 1,5 чайної ложки;
  • кориця - дрібка;
  • молоко - 300 мілілітрів.

Для начинки вам знадобляться яблука та лимонний сік. Їхню кількість регулюйте на свій смак. Найкраще підійдуть соковиті, злегка кислі плоди.

Усі сухі інгредієнти ретельно перемішайте, має вийти однорідна суміш. Потім форму для випічки вистеліть пергаментом і змастіть олією. Духовку поставте нагріватися до 180 градусів. Яблука натріть на крупній тертці та заправте лимонним соком, перемішайте.

Сухі інгредієнти розділіть на три рівні частини. Першу потрібно висипати на дно форми. Зверху поміщаємо половину яблук і накриваємо другою часткою "тіста". Потім знову яблука та сипучі інгредієнти. Майбутній пиріг заливаємо молоком і робимо акуратні проколи виделкою - це допоможе рідині краще просочити десерт.

Випікаємо пиріг 50 хвилин. Якщо зверху пригорить, то накрийте фольгою. Готовий десерт можна прикрасити цукровою пудрою. Варто зазначити, що нагадує цей пиріг "Три склянки" торт, завдяки своїй подвійній начинці. Такими ласощами можна з гордістю зустрічати гостей.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати торт Наполеон із незвичайним кремом.

Вас також можуть зацікавити новини: