Штрудель із яблуком є одним із класичний рецептів у кулінарії / фото ua.depositphotos.com

Класичний віденський штрудель - це традиційний десерт Австрії. Він являє собою тонкий шар тіста, в який загортають ароматну і смачну начинку. Зазвичай це суміш різних фруктів або ягід із горіхами та спеціями.

Для початку розглянемо, як готується штрудель за стандартним рецептом із замісом тіста. У тому, яке тісто на штрудель береться для оригінального рецепта, немає нічого особливого. Воно має бути тонким, еластичним і легким у використанні.

Віденський штрудель - рецепт класичний

Штрудель готувати не дуже складно, оскільки він не вимагає незвичайних інгредієнтів. Тісто для десерту просте, а начинка не розорить вас у магазині. Для того, щоб приготувати яблучний штрудель, вам знадобляться:

Відео дня
  • борошно - 250 грамів;
  • яйця - 1 шт;
  • вода - 1 ст;
  • масло - 50 грамів;
  • сіль - дрібка;
  • яблука - 4-5 шт;
  • цукор - 50 грамів;
  • родзинки - 50 грамів;
  • курага - 50 грамів;
  • мелені волоські горіхи - 50 грамів;
  • кориця - за смаком.

Розчиніть сіль у воді. Для приготування тіста змішайте борошно, яйце та солону воду. Ретельно вимішайте, додайте олію. Після цього тісто має "відпочити" 30 хвилин.

У цей час поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Яблука поріжте дрібним кубиком, а курагу подрібніть на довільні шматочки. Змішайте разом сухофрукти з яблуками, цукром і корицею.

Присипте робочу поверхню борошном і тонко розкачайте тісто. Викладіть на нього начинку й акуратно загорніть штрудель.

Деко вистеліть пергаментом і змастіть маслом. На нього покладіть сформований рулет. Випікайте десерт 30-40 хвилин до золотистого кольору.

Яблучний штрудель - простий рецепт із готового тіста

Штрудель із яблуками можна приготувати й набагато простіше. Розглянемо рецепт на випадок, коли гості майже на порозі, а вдома тільки яблука і пачка магазинного тіста в морозилці. Вам знадобляться:

  • листкове тісто - 200 грамів;
  • яблука - 4 шт;
  • манна крупа - 50 грамів;
  • родзинки - 50 грамів;
  • горіхи - 50 грамів;
  • цукор - 50 грамів;
  • кориця - 1 ч.л.;
  • масло - 50 грамів;
  • сік половини лимона.

Одразу ставимо духовку розігріватися до 180 градусів. Дістаємо тісто на штрудель розморожуватися, щоб його можна було розкачати. У цей час готуємо начинку.

Яблука натираємо на крупній тертці. До них додаємо манку (вона вбере зайву вологу), родзинки, дрібно порубані горіхи, цукор, корицю, олію і сік лимона. Усе перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Робочу поверхню присипте борошном і розкачайте тісто. Начинку викладіть на одну половину й акуратно загорніть у рулет. Деко вистеліть пергаментом і змастіть маслом. Туди поміщаємо штрудель і випікаємо 30-40 хвилин до золотистості.

Найсмачніше подавати цей десерт гарячим зі збитими вершками або морозивом.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ароматні запечені яблука в духовці.

Вас також можуть зацікавити новини: