Класичний віденський штрудель - це традиційний десерт Австрії. Він являє собою тонкий шар тіста, в який загортають ароматну і смачну начинку. Зазвичай це суміш різних фруктів або ягід із горіхами та спеціями.
Для початку розглянемо, як готується штрудель за стандартним рецептом із замісом тіста. У тому, яке тісто на штрудель береться для оригінального рецепта, немає нічого особливого. Воно має бути тонким, еластичним і легким у використанні.
Віденський штрудель - рецепт класичний
Штрудель готувати не дуже складно, оскільки він не вимагає незвичайних інгредієнтів. Тісто для десерту просте, а начинка не розорить вас у магазині. Для того, щоб приготувати яблучний штрудель, вам знадобляться:
- борошно - 250 грамів;
- яйця - 1 шт;
- вода - 1 ст;
- масло - 50 грамів;
- сіль - дрібка;
- яблука - 4-5 шт;
- цукор - 50 грамів;
- родзинки - 50 грамів;
- курага - 50 грамів;
- мелені волоські горіхи - 50 грамів;
- кориця - за смаком.
Розчиніть сіль у воді. Для приготування тіста змішайте борошно, яйце та солону воду. Ретельно вимішайте, додайте олію. Після цього тісто має "відпочити" 30 хвилин.
У цей час поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Яблука поріжте дрібним кубиком, а курагу подрібніть на довільні шматочки. Змішайте разом сухофрукти з яблуками, цукром і корицею.
Присипте робочу поверхню борошном і тонко розкачайте тісто. Викладіть на нього начинку й акуратно загорніть штрудель.
Деко вистеліть пергаментом і змастіть маслом. На нього покладіть сформований рулет. Випікайте десерт 30-40 хвилин до золотистого кольору.
Яблучний штрудель - простий рецепт із готового тіста
Штрудель із яблуками можна приготувати й набагато простіше. Розглянемо рецепт на випадок, коли гості майже на порозі, а вдома тільки яблука і пачка магазинного тіста в морозилці. Вам знадобляться:
- листкове тісто - 200 грамів;
- яблука - 4 шт;
- манна крупа - 50 грамів;
- родзинки - 50 грамів;
- горіхи - 50 грамів;
- цукор - 50 грамів;
- кориця - 1 ч.л.;
- масло - 50 грамів;
- сік половини лимона.
Одразу ставимо духовку розігріватися до 180 градусів. Дістаємо тісто на штрудель розморожуватися, щоб його можна було розкачати. У цей час готуємо начинку.
Яблука натираємо на крупній тертці. До них додаємо манку (вона вбере зайву вологу), родзинки, дрібно порубані горіхи, цукор, корицю, олію і сік лимона. Усе перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
Робочу поверхню присипте борошном і розкачайте тісто. Начинку викладіть на одну половину й акуратно загорніть у рулет. Деко вистеліть пергаментом і змастіть маслом. Туди поміщаємо штрудель і випікаємо 30-40 хвилин до золотистості.
Найсмачніше подавати цей десерт гарячим зі збитими вершками або морозивом.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ароматні запечені яблука в духовці.