Симпатичне і смачне домашнє печиво з м'ясорубки миттю поверне вас у дитинство. Напевно багато хто пам'ятає такі ласощі, які продавалися в кожному магазині. Готуються вони з простого в роботі пісочного тіста, а ніякі формочки не знадобляться.
Ми детально розповіли, як приготувати печиво з дитинства через м'ясорубку і які інгредієнти вам знадобляться.
Пісочне печиво з м'ясорубки - рецепт класики
Інгредієнти:
- борошно - 350 г;
- яйця - 1 шт.;
- цукор - 100 г;
- вершкове масло - 100 г;
- розпушувач для тіста - щіпка;
- ванільний цукор - 5 г.
Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Збийте яйце зі звичайним і ванільним цукром. У яєчну масу вмішайте м'яке масло. Потім всипте просіяне через сито борошно і розпушувач. Замішуйте тісто руками, поки воно не стане однорідним.
Розігрійте духовку до 200°. Застеліть деко пергаментом. Пісочне тісто пропустіть через м'ясорубку та обріжте ножем. Потім викладіть на пергамент у бажаній формі. Випікайте печиво з м'ясорубки 20 хвилин, дайте охолонути і посипте цукровою пудрою.
За бажанням у радянське печиво з м'ясорубки можна додати горіхи, какао або улюблені спеції.
Печиво через м'ясорубку на сметані та маргарині
Інгредієнти:
- маргарин або масло - 200 г;
- борошно - 450 г;
- сметана - 180 г;
- яйце - 1 шт.;
- цукор - 150 г;
- сода - щіпка;
- сіль - щіпка;
- ванілін - дрібка.
Маргарин наріжте кубиками, змішайте з цукром і яйцем. Потім вмішайте сметану. Додайте в масу просіяне борошно, соду, сіль і ванілін. Замішуйте однорідне тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Розкачайте в ковбаски й опустіть у м'ясорубку. Відрізайте смужки тіста потрібного розміру ножицями.
Увімкніть духовку розігрітися до 180°, а на деко застеліть пергамент. Викладіть пропущене печиво через м'ясорубку на маргарині. Випікайте вироби 15-20 хвилин - вони мають затвердіти, але не темніти.