
Хрустке швидке листкове печиво після приготування з'їдається за лічені хвилини. Воно таке смачне, що неможливо зупинитися. А рецепт приготування - простіше нікуди. Якщо не враховувати час на розморожування тіста та випікання, то вам потрібно приділити готуванню лише 10 хвилин активних дій.
Спробуйте приготувати золотисте печиво "Родзинка" і переконайтеся, яке воно смачне. Це дуже просто, особливо якщо використовувати готове листкове тісто. У такому разі перед приготуванням його потрібно розморозити за кімнатної температури.
Печиво "Родзинка" - рецепт та інгредієнти
Вам знадобляться:
- листкове дріжджове тісто - 500 г;
- цукор - 50 г;
- родзинки - 80 г;
- яєчний жовток - 1 шт.;
- борошно для посипання столу.
Тісто розморозьте, а родзинки замочіть в окропі на 5 хвилин і відкиньте на друшляк. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°. Стіл посипте борошном і розкачайте тісто в тонкі пласти. Потім розріжте на дві однакові частини.
Одну половину тіста рівномірно посипте цукром і розкладіть родзинки. Накрийте зверху другим шаром тіста і ще раз розкачайте, щоб родзинки було видно через верхній шар.
Наріжте тісто на листкове печиво довжиною приблизно 15 см. Змастіть збитим до однорідності курячим жовтком. Викладіть на деко, вистелене пергаментом або фольгою.
Запікайте печиво "Родзинка" приблизно 20-25 хвилин за 180°. У газовій духовці деко ставте вище, щоб низ тіста не підгорів. Якщо хочете приготувати всю випічку самостійно, то читайте наш матеріал про те, як зробити листкове тісто хрустким і смачним.