Багато українців люблять сметанник за його неповторний смак дитинства. На жаль, рідко в магазинах можна знайти "той самий" десерт, до того ж, приготований не тільки смачно, але і якісно. Дізнайтеся, як зробити торт Сметанник своїми руками вдома.
Торт Сметанник по-домашньому зі згущеним молоком
Не вірте, якщо вам кажуть, що один із найважчих у приготуванні тортів - це Сметанник - рецепт класичний передбачає використання тільки сметани. Насправді виявилося, що якщо додати в тісто згущене молоко, коржі вийдуть м'якими і матимуть карамельний смак.
Інгредієнти:
- 1 банка згущеного молока;
- 100 грамів вершкового масла;
- 300 грамів борошна;
- 400 грамів 20% сметани;
- 150 грамів цукру;
- 2 яйця;
- 1 чайна ложка соди;
- 1 чайна ложка 9% оцту.
Запам'ятовуйте, як готувати Сметанник зі згущеним молоком за цим рецептом.
Перше, що вам потрібно зробити - заздалегідь дістати масло з холодильника, щоб воно розм'якшилося природним чином (розтоплювати його на плиті або в мікрохвильовці не можна). Коли масло буде готове, його потрібно викласти в миску, туди ж вбити яйця і перемішати все до однорідної консистенції виделкою, вінчиком або міксером. Далі влити банку згущеного молока і ще раз перемішати.
Соду погасити оцтом, додати в яєчну масу. Просіяти борошно, всипати порціями, постійно перемішуючи. Тісто, що вийшло, розділити на 2 рівні частини. Форму для випічки змастити маслом або застелити пергаментом, вилити першу частину тіста, випікати за 180 градусів у духовці 30-40 хвилин. Коли охолоне, дістати з форми, таким же чином спекти другий корж.
Кожен із коржів розрізати ножем уздовж так, щоб у вас із двох коржів вийшло чотири. В окремій мисці збити сметану з цукром до однорідної консистенції (чим довше - тим краще, оптимально збивати 10-15 хвилин). Прибрати крем на 1 годину в холодильник.
Після закінчення цього часу зібрати торт - викласти перший корж, його змастити кремом, потім другий - змастити, третій - змастити. Обрізати ножем краї, щоб торт вийшов рівним. Четвертий корж подрібнити руками на крихту, нею обсипати Сметанник з усіх боків. Для того щоб крихта краще трималася, її можна змішати із залишками крему. Коли десерт буде готовий, прибрати його в холодильник на ніч, а вранці подавати смачний Сметанник як у дитинстві до столу.