Торт Медовик - рецепт якого ми сьогодні розглянемо - можна готувати різними способами. У класичному варіанті розкочують ароматні коржі, кожен із яких окремо випікається, і потім збирається десерт. Однак це не обов'язкова умова.
Існує у торта Медовик рецепт наливних коржів. Це коли тісто не вимагає розкочування, а просто виливається на деко і випікається. У результаті вдається отримати смачний ароматний десерт без зайвої мороки і втрати цілого дня на кухні.
Тепер розглянемо рецепт торта Медовик детальніше.
Медовик наливний - рецепт на 20 хвилин
Медовик без розкочування готується дуже просто, що дозволяє приготувати цей смачний десерт у себе вдома без особливих труднощів. Для нього беремо:
- 150 грамів меду;
- 40 грамів цукру;
- 50 грамів вершкового масла;
- 70 грамів сметани;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 1 яйце;
- 150 грамів борошна;
- 300 мілілітрів жирних вершків;
- 3 столові ложки вареного згущеного молока.
Нагріваємо на пательні мед і цукор. Коли з'являться бульбашки, додаємо олію і змішуємо до однорідності. Туди ж вливаємо сметану і всипаємо соду. Змішуємо і продовжуємо готувати поки суміш не набуде карамельного відтінку.
Знімаємо з вогню й охолоджуємо. Вбиваємо туди яйце і перемішуємо, далі всипаємо борошно і доводимо суміш до однорідності. Тісто ділимо порівну на дві тарілки або миски. Виливаємо тісто з однієї ємності на деко, застелене пергаментом, і розрівнюємо лопаткою. Випікаємо два коржі й обрізаємо у них краї, щоб отримати рівні прямокутники.
Збиваємо вершки зі згущеним молоком для крему. Має вийти пишна стійка маса. Кладемо поруч на столі два коржі. Перший змащуємо кремом і закручуємо в рулет, але не до кінця. Змащуємо другий корж і продовжуємо скручувати рулет, приєднуючи і його. Змащуємо залишками крему готовий торт з усіх боків. Шматочки коржів, які раніше обрізали, перебиваємо блендером на крихту і обсипаємо рулет з усіх боків. Залишаємо Медовик наливний трохи просочитися і можна різати.
Також можна приготувати бісквітний Медовик. На щастя, готується цей Медовик без розкочування теж.
Медовик - рецепт простий зі сметаною
Готується цей Медовик зі сметанним кремом, що набагато простіше, ніж робити його з вершками. Для приготування треба:
- масло вершкове - 300 грамів;
- цукор - 180 грамів;
- мед - 4 ст. ложки повні;
- сода - 2 чайні ложки;
- яйця - 4 штуки;
- борошно - 400 грамів;
- печиво - 200 грамів.
Для крему додатково потрібно взяти сметану (1,5-2 літри), цукрову пудру (200 грамів) і загущувач сметани.
У каструлі з товстим дном розтоплюємо вершкове масло, цукор і мед. Коли маса стане однорідною, додаємо соду і швидко мішаємо. Рідина почне пінитися і збільшуватися в об'ємі, але так і має бути. Важливо продовжувати мішати, щоб нічого не прилипло. Даємо масі трохи охолонути і по одному вмішуємо яйця.
Борошно також додаємо частинами. Тісто має вийти трохи густішим, ніж сметана. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Беремо дека 40 на 30 см і вистилаємо їх пергаментом. Тісто ділимо між ними і вирівнюємо. Випікаємо близько 5-8 хвилин. У коржів, що охололи, підрізаємо краї і потім розрізаємо кожен із них навпіл, щоб вийшло 4 однакових коржі. Обрізки і печиво перебиваємо в блендері до стану крихти.
Сметану збиваємо з пудрою і ваніллю. Додаємо загущувач і перемішуємо. Дно форми трохи змащуємо кремом і ставимо перший корж. Промащуємо його кремом і накриваємо другим. Крему не шкодуємо, оскільки коржі його добре вберуть. Промащуємо медовик з усіх боків і прикрашаємо крихтою. Залишаємо торт Медовик на 3-4 години для просочення і можна їсти.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний торт без духовки за 15 хвилин.