Ліниві пиріжки на кефірі з ковбасою та сиром / колаж УНІАН, фото YouTube

Якщо немає часу або сил готувати складну вечерю - вас виручать ліниві пиріжки з ковбасою. Це найпростіша страва, яку можна уявити. Просто змішайте всі інгредієнти для тіста і посмажте на сковорідці, немов оладки. Ліниві пиріжки з ковбасою на кефірі завжди виходять пишними і не опадають, а нагодувати ними можна всю сім'ю.

Ліниві пиріжки з ковбасою та сиром на кефірі

Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;
  • яйце - 1 шт;
  • борошно - 8 стол. л.;
  • ковбаса варена - 200 г;
  • сир - 150 г;
  • цукор - 2 чайн. л.;
  • сіль - щіпка;
  • сухі дріжджі - 1 чайн. л.;
  • вершкове масло - 40 г;
  • олія для смаження - 2 стол. л.

Дріжджі можна замінити содою, а вершкове масло - олією.

Яйце, кефір і вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника. Для пишності бажано, щоб усі інгредієнти були однієї температури.

Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці, змішайте з кефіром. Всипте цукор, сіль, дріжджі та 2 ложки борошна. Перемішайте до однорідності та залиште опару настоятися на 5-10 хвилин. Якщо готуєте страву на соді, то відразу переходьте до наступної дії.

Поки настоюється опара, натріть сир на тертці та наріжте ковбасу кубиком. У миску з кефіром вмішайте начинку та решту борошна. За бажанням додайте зелену цибулю або іншу зелень. Замісіть густе липке тісто.

На сковороді розігрійте соняшникову олію. Викладайте тісто ложкою і готуйте ліниві пиріжки на кефірі з ковбасою приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Під час приготування зробіть вогонь невеликим і накрийте сковороду кришкою, щоб вироби не були сирими всередині.

Вас також можуть зацікавити новини: