Хліб на сковороді без духовки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, YouTube

Чи знали ви, що для приготування ароматного домашнього хліба не обов'язково мати духовку? Приготований на сковороді виріб за смаком не поступається традиційному. При цьому не потрібно змінювати рецепт та інгредієнти звичної страви.

Ми розповімо, як приготувати повітряний хліб на пательні без використання духовки або хлібопічки. Гарантуємо, що страва вийде з першого разу навіть у тих, хто вправлявся з випічкою. А після дегустації ви більше не захочете купувати магазинні булки.

Хліб без духовки в сковороді

Інгредієнти:

Відео дня
  • вода - 300 мл;
  • борошно - 500 г;
  • сухі дріжджі - 5 г;
  • цукор - 1 чайн. л.;
  • сіль - 1 чайн. л.;
  • соняшникова олія - 1 стол. л.

Також вам знадобиться сковорідка з товстим дном і високими стінками. Дріжджі обов'язково мають бути свіжими.

Воду підігрійте приблизно до температури тіла, влийте у велику миску. Розчиніть у ній цукор і дріжджі, перемішайте. Залиште опару настоятися на 5-10 хвилин. Потім поступово вмішайте в неї просіяне через сито борошно. Замішуйте тісто до однорідності спочатку ложкою, а потім руками. Продовжуйте заміс, поки суміш не перестане прилипати до шкіри.

Готове тісто зберіть у купу, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. За цей час воно має збільшитися вдвічі. Обімніть його ще раз руками. Стінки та дно пательні змастіть олією і викладіть тісто, рівномірно розподіливши по всьому посуду. Накрийте кришкою і залиште ще на 30 хвилин - тісто знову підніметься.

Увімкніть мінімальний вогонь і готуйте хліб на сковороді приблизно 30 хвилин під кришкою. Періодично перевіряйте, чи не підгорів нижній бік. Коли він зарум'яниться, переверніть виріб і готуйте ще 30 хвилин. Готовий хліб загорніть у рушник до охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: