
Ароматні шоколадні млинці такі смачні, що навіть не потребують начинки - це вже повноцінний десерт. З'їдаються такі вироби за лічені хвилини, а в процесі приготування на кухні спокусливо пахне шоколадом. Якщо все ж хочете їх начинити, то спробуйте поєднання з фруктовою або кисломолочною начинкою.
Шоколадні млинці з какао на молоці
Інгредієнти:
- молоко - 500 мл;
- сметана - 2 стол. л.;
- борошно - 200 г;
- какао - 3 стол. л.;
- яйця - 3 шт.;
- цукор - 3 стол. л.;
- соняшникова олія - 2 стол. л.;
- сіль - дрібка.
Яйця і молоко заздалегідь дістаньте з холодильника і нагрійте до кімнатної температури. Якщо готуєте шоколадні млинці на молоці та окропі, то беріть по 250 мл кожної рідини.
Яйця вимийте під проточною водою і збийте з цукром до однорідності. Якщо хочете начиняти млинці, то кладіть менше цукру. Додайте молоко, сметану, олію та дрібку солі, знову перемішайте. Потім вмішайте в тісто просіяне через сито борошно з какао, щоб не було грудочок.
Залиште тісто настоятися на 10-15 хвилин і готуйте шоколадні млинці на добре розігрітій сковороді по 2-3 хвилини. Перед першим виробом змастіть поверхню олією. Бажано використовувати антипригарну млинцеву сковорідку.
Шоколадні млинці на кефірі
Інгредієнти:
- кефір - 500 мл;
- вода - 300 мл;
- яйця - 3 шт.;
- цукор - 4 стол. л.;
- борошно - 300 г;
- какао - 2 стол. л.;
- сода - 0,5 чайн. л.;
- соняшникова олія - 3 стол. л.;
- дрібка солі.
Яйця, цукор і кефір збийте вінчиком до однорідності. Борошно змішайте з какао і через сито просійте в тісто. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Закип'ятіть воду, змішайте з содою і влийте в миску тонким струменем. Останніми додайте дрібку солі та олію. Залиште тісто на 30 хвилин під плівкою.
Перед приготуванням ще раз перемішайте ложкою тісто. Потім на гарячій сковороді з олією посмажте млинці по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавайте готові шоколадні млинці з начинкою або без.