Чи потрібно гасити соду в оладки на кефірі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот YouTube

Оладки на кефірі - популярний варіант сніданку. Пишні, пористі й ароматні вироби ідеально поєднуються з варенням. Навіть якщо просто присипати їх цукровою пудрою - задоволення гарантоване.

Ми публікуємо детальну інструкцію з приготування страви. За цим рецептом навіть у новачків виходять оладки на кефірі пишні, як пух. А також відповімо на часте запитання кулінарів: "Чому в мене не виходять пишні оладки".

Чому не піднімаються оладки на кефірі

Перед тим, як приготувати оладки, запам'ятайте кілька важливих правил.

  • Кефір беріть кислий, краще трьох або чотириденної давності.
  • Яйця та кефір мають бути кімнатної температури, тому дістаньте їх із холодильника заздалегідь.
  • Тісто має бути густим. Краще додати більше борошна, ніж менше.
  • Не додавайте соду в кефір, інакше вона одразу почне виділяти бульбашки повітря, які лопнуть ще до смаження. У результаті оладки опадуть і стануть тонкими. Всипайте соду в уже готове тісто з борошном і яйцем.
  • Смажте оладки на сковороді з товстим дном і на добре розігрітій олії.

Дотримуйтеся цих рекомендацій, і тісто гарантовано не опаде.

Як приготувати оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • борошно - 240 г;
  • кефір - 250 мл;
  • яйця - 1 шт.;
  • цукор - 2 стол. л. без гірки;
  • дрібка солі;
  • сода - 0,5 чайн. л. без гірки;
  • олія - 3 стол. л.

Кефір і яйце заздалегідь дістаньте з холодильника. Збийте вінчиком яйце з кефіром, цукром і сіллю. Кефір злегка підігрійте в мікрохвильовці - він має розділитися на білу рідину і прозору сироватку. Влийте теплий напій у яєчну суміш. Потім невеликими порціями всипайте просіяне борошно і перемішуйте до однорідності. У готове тісто швидко додайте соду.

Залиште суміш постояти 10-15 хвилин, щоб на поверхні з'явилися бульбашки. На добре розігріту пательню з олією викладіть ложкою оладки та смажте по 4-5 хвилин з кожного боку. Готові вироби викладіть на серветку, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте пишні оладки на кефірі зі сметаною, медом, варенням, згущеним молоком.

Вас також можуть зацікавити новини: