Оладки на кефірі - популярний варіант сніданку. Пишні, пористі й ароматні вироби ідеально поєднуються з варенням. Навіть якщо просто присипати їх цукровою пудрою - задоволення гарантоване.
Ми публікуємо детальну інструкцію з приготування страви. За цим рецептом навіть у новачків виходять оладки на кефірі пишні, як пух. А також відповімо на часте запитання кулінарів: "Чому в мене не виходять пишні оладки".
Чому не піднімаються оладки на кефірі
Перед тим, як приготувати оладки, запам'ятайте кілька важливих правил.
- Кефір беріть кислий, краще трьох або чотириденної давності.
- Яйця та кефір мають бути кімнатної температури, тому дістаньте їх із холодильника заздалегідь.
- Тісто має бути густим. Краще додати більше борошна, ніж менше.
- Не додавайте соду в кефір, інакше вона одразу почне виділяти бульбашки повітря, які лопнуть ще до смаження. У результаті оладки опадуть і стануть тонкими. Всипайте соду в уже готове тісто з борошном і яйцем.
- Смажте оладки на сковороді з товстим дном і на добре розігрітій олії.
Дотримуйтеся цих рекомендацій, і тісто гарантовано не опаде.
Як приготувати оладки на кефірі
Інгредієнти:
- борошно - 240 г;
- кефір - 250 мл;
- яйця - 1 шт.;
- цукор - 2 стол. л. без гірки;
- дрібка солі;
- сода - 0,5 чайн. л. без гірки;
- олія - 3 стол. л.
Кефір і яйце заздалегідь дістаньте з холодильника. Збийте вінчиком яйце з кефіром, цукром і сіллю. Кефір злегка підігрійте в мікрохвильовці - він має розділитися на білу рідину і прозору сироватку. Влийте теплий напій у яєчну суміш. Потім невеликими порціями всипайте просіяне борошно і перемішуйте до однорідності. У готове тісто швидко додайте соду.
Залиште суміш постояти 10-15 хвилин, щоб на поверхні з'явилися бульбашки. На добре розігріту пательню з олією викладіть ложкою оладки та смажте по 4-5 хвилин з кожного боку. Готові вироби викладіть на серветку, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте пишні оладки на кефірі зі сметаною, медом, варенням, згущеним молоком.