Як приготувати шкільні тістечка СРСР / колаж УНІАН, скріншот YouTube

Розсипчасте "Шкільне" тістечко з варенням знайоме всім, хто навчався в школі до 2010-их років. Ці ласощі на перервах завжди розкуповувалися дуже швидко. Поєднання ніжного пісочного тіста і солодкого джему запам'яталося школярам на все життя.

Ви можете повторити цей легендарний десерт удома. З рецептом впорається кожен, адже пісочне тісто вважається найпростішим з усіх. А начинку навіть не потрібно готувати - просто відкрийте банку улюбленого варення.

Пісочне "Шкільне" тістечко з повидлом

Десерт можна готувати без помадки - у такому разі частину тіста перемелюють блендером або м'ясорубкою, і просто посипають крихтою зверху. Ми розповімо, як зробити пісочне тістечко з повидлом і глазур'ю.

Відео дня

Інгредієнти для тістечка:

  • борошно - 400 г;
  • вершкове масло - 200 г;
  • цукор - 170 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • сода - 1 чайн. л.;
  • варення або повидло - 150 г.

Інгредієнти для помадки:

  • вода - 3 стол. л.;
  • цукор - 200 г;
  • лимонний сік - 1 чайн. л.;
  • какао-порошок - 1 чайн. л.

Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розтануло і стало м'яким. Збийте з цукром до утворення пишної однорідної маси. Додайте яйця і знову перемішайте. Всипте просіяне через сито борошно і соду. Замісіть м'яке однорідне тісто, яке не липне до рук. Борошна може знадобитися більше або менше. Розділіть тісто на дві однакові частини. Загорніть кожну в плівку і покладіть на 30 хвилин у холодильник.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Вистеліть пергаментом деко і розкачайте по ньому першу частину тіста. Проколіть виделкою в декількох місцях і випікайте 15 хвилин. Так само зробіть із другою половиною тіста. Зберіть тістечко "Шкільне" - пісочне тісто змастіть повидлом і накрийте другим коржем.

Поки десерт остигає, робимо помадку. У невеликій каструлі закип'ятіть воду з цукром. Після кипіння варіть 5 хвилин. Додайте лимонний сік і варіть ще 2 хвилини. Потім помістіть посуд із сиропом у холодну воду й охолодіть до температури приблизно 40 градусів - сироп має бути гарячим, але не палючим. Збивайте міксером 5-7 хвилин до побіління. Із загальної маси відберіть 2 ложки помадки і змішайте з какао.

Готові тістечка прикрасьте білою помадкою, а шоколадною нанесіть малюнок. Дайте глазурі висохнути, наріжте на порції та подайте десерт до чаю.

Вас також можуть зацікавити новини: