Шоколадний Брауні придумали 1893 року на прохання світської левиці Берти Палмер, яка замовила своєму кондитерові особливий десерт. Він мав підійти відвідувачкам Всесвітньої виставки в Чикаго, щоб його було зручно їсти з тарілок. Зараз шоколадний торт і печиво Брауні готують і за оригінальною технологією, і за авторськими рецептами.
Вологий Брауні - рецепт із шоколадної пасти
Інгредієнти:
- шоколадно-горіхова паста - 400 гр;
- борошно - 85 гр;
- яйця - 2 шт.
Шоколадний Брауні за цим рецептом готується неймовірно просто - вам потрібно взяти звичайну шоколадно-горіхову пасту, будь-яку, і викласти її в миску. Туди ж вбити 2 яйця, перемішати виделкою. Потім порційно всипати 4 ст.л борошна, вимішуючи масу. Готове тісто викласти у форму для запікання, застелену папером для випічки, і поставити в духовку на 20-30 хвилин за 180 градусів Цельсія.
Рецепт Брауні з какао
Інгредієнти:
- борошно - 85 гр;
- яйця - 2 шт;
- порошок какао - 45 гр;
- цукор - 200 гр;
- вершкове масло - 115 гр;
- сіль - щіпка.
Цей рецепт Брауні трохи складніший за рахунок кількості інгредієнтів, але однаково його зможуть повторити навіть домашні кондитери-початківці, які печуть нечасто.
Вершкове масло потрібно розтопити, вилити в миску. Всипати цукор, перемішати вінчиком, вбити яйця, знову перемішати. Додати дрібку солі, потім просіяні борошно і какао. Перемішати тісто і подивитися на консистенцію - має вийти, як густа сметана. Якщо раптом буде густішим, можна розбавити теплим молоком. Перелити тісто у форму для запікання, змащену олією, розрівняти. Випікати в духовці 10-20 хвилин за 180 градусів Цельсія. Готовність можна перевіряти зубочисткою - в оригіналі Брауні має залишитися трохи вологим, але якщо вам не подобається така текстура, не заборонено допекти до сухої зубочистки.