
Немає простішої закуски, ніж бутерброди. Вони ситні та їх досить швидко готувати. Але якщо вам набридли класичні бутерброди з маслом і ковбасою або маслом і шпротами, то пропонуємо урізноманітнити свій стіл варіантами нижче.
Бутерброди з оселедцем, яблуком і сиром
Любителі форшмака оцінять цей цікавий смак, який створює поєднання слабосоленої рибки, сиру та соковитого кисло-солодкого яблука.
Вам знадобляться:
- 3 скибочки хліба;
- 0,25 яблука;
- 0,25 цибулі;
- 2 філе солоного оселедця;
- 3 ст. л. вершкового крем-сиру;
- лимонний сік - за смаком;
- кріп - за смаком.
Потрібно розрізати хліб по діагоналі та підсушити його на сухій сковорідці. Яблуко нарізати на тонкі скибочки і скропити соком лимона, щоб не потемніло. Цибулю нарізати півкільцями, філе оселедця - шматочками.
Хліб намазати сиром, зверху викласти яблуко, оселедець, цибулю, прикрасити кропом.
Бутерброди зі шпротами та яйцем
Ці бутерброди зі шпротами - красиві й водночас легкі в приготуванні. Вони прикрасять навіть буденний стіл.
Вам знадобляться:
- 1 ст. л. олії;
- скибочки хліба;
- 1-2 яйця;
- 3 ст. л. майонезу;
- сіль - за смаком;
- чорний перець мелений - за смаком;
- шпроти;
- 1 огірок.
Потрібно на сковорідці обсмажити хліб з двох боків, яйця відварити круто і натерти на дрібній тертці, посолити й поперчити. Огірки нарізати тонкими смужками (можна для цього використовувати овочечистку).
Змастити скибочки хліба майонезом, зверху викласти терті яйця, на них - шпроти. Смужки огірків надіти на шпажки "ялинкою" і встромити в рибу і хліб.
Бутерброди з оселедцем і буряком
Чудова закуска в стилі оселедця під шубою виходить з запеченого буряка з оселедцем.
Вам знадобляться:
- 1 буряк;
- сіль і чорний перець мелений - за смаком;
- майонез - за смаком;
- 1 філе оселедця солоного;
- 0,5 цибулі;
- 5-6 скибочок батона або багета;
- зелень.
Батон потрібно підсушити в духовці або на сковороді без олії.
Буряк потрібно запекти в духовці (1 година за 180°С), остудити і натерти на крупній тертці. Посолити, поперчити, перемішати з майонезом. Нарізати на невеликі шматочки філе оселедця, огірок нарізати кружальцями, а цибулю - четвертинками кілець.
На батон викласти буряк, огірки, оселедець, потім цибулю і прикрасити зеленню.
Бутерброди з ковбасою та морквою по-корейськи
Ковбасу можна просто покласти на хліб, а можна її незвично оформити, додавши корейської моркви та свіжого огірка.
Вам знадобляться:
- 4 скибочки білого хліба;
- 1 ч. л. олії;
- зубчик часнику;
- 70-80 г копченої ковбаси;
- 1 огірок;
- 100 г моркви по-корейськи;
- петрушка - за смаком.
Хліб потрібно нарізати на невеликі шматочки й обсмажити на олії до скоринки, потім натерти хліб часником. Ковбасу нарізати тонкими скибочками, огірок - кружечками.
Покласти на хліб огірок, у ковбасу загорнути трохи корейської моркви і за допомогою шпажки встромити її в хліб з огірком.
Брускети з овочами
Бутерброди в італійському стилі виходять зі свіжими овочами та зеленню - помідорами, болгарським перцем і базиліком.
Вам знадобляться:
- 2 томати;
- 1 червоний болгарський перець;
- 2 ч. л. оцту;
- 5 ст. л. олії;
- скибочки хліба;
- сіль - за смаком;
- гілочки базиліку.
Томати потрібно бланшувати - обдати окропом і зняти шкірку. Нарізати помідори й болгарський перець дрібними кубиками, заправити оцтом і олією, залишити на 10 хвилин.
Скибочки хліба змастити олією, що залишилася, і підсмажити в розігрітій до 200°C духовці протягом 7 хвилин.
На скибочки викласти овочеву суміш, довести до смаку сіллю, прикрасити листочками базиліка.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашній майонез - 5 рецептів на будь-який смак.