Прості та смачні бутерброди за кілька хвилин / колаж УНІАН, фото freepik.com

Немає простішої закуски, ніж бутерброди. Вони ситні та їх досить швидко готувати. Але якщо вам набридли класичні бутерброди з маслом і ковбасою або маслом і шпротами, то пропонуємо урізноманітнити свій стіл варіантами нижче.

Бутерброди з оселедцем, яблуком і сиром

Любителі форшмака оцінять цей цікавий смак, який створює поєднання слабосоленої рибки, сиру та соковитого кисло-солодкого яблука.

Вам знадобляться:

Відео дня
  • 3 скибочки хліба;
  • 0,25 яблука;
  • 0,25 цибулі;
  • 2 філе солоного оселедця;
  • 3 ст. л. вершкового крем-сиру;
  • лимонний сік - за смаком;
  • кріп - за смаком.

Потрібно розрізати хліб по діагоналі та підсушити його на сухій сковорідці. Яблуко нарізати на тонкі скибочки і скропити соком лимона, щоб не потемніло. Цибулю нарізати півкільцями, філе оселедця - шматочками.

Хліб намазати сиром, зверху викласти яблуко, оселедець, цибулю, прикрасити кропом.

Бутерброди зі шпротами та яйцем

Ці бутерброди зі шпротами - красиві й водночас легкі в приготуванні. Вони прикрасять навіть буденний стіл.

Вам знадобляться:

  • 1 ст. л. олії;
  • скибочки хліба;
  • 1-2 яйця;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • сіль - за смаком;
  • чорний перець мелений - за смаком;
  • шпроти;
  • 1 огірок.

Потрібно на сковорідці обсмажити хліб з двох боків, яйця відварити круто і натерти на дрібній тертці, посолити й поперчити. Огірки нарізати тонкими смужками (можна для цього використовувати овочечистку).

Змастити скибочки хліба майонезом, зверху викласти терті яйця, на них - шпроти. Смужки огірків надіти на шпажки "ялинкою" і встромити в рибу і хліб.

Бутерброди з оселедцем і буряком

Чудова закуска в стилі оселедця під шубою виходить з запеченого буряка з оселедцем.

Вам знадобляться:

  • 1 буряк;
  • сіль і чорний перець мелений - за смаком;
  • майонез - за смаком;
  • 1 філе оселедця солоного;
  • 0,5 цибулі;
  • 5-6 скибочок батона або багета;
  • зелень.

Батон потрібно підсушити в духовці або на сковороді без олії.

Буряк потрібно запекти в духовці (1 година за 180°С), остудити і натерти на крупній тертці. Посолити, поперчити, перемішати з майонезом. Нарізати на невеликі шматочки філе оселедця, огірок нарізати кружальцями, а цибулю - четвертинками кілець.

На батон викласти буряк, огірки, оселедець, потім цибулю і прикрасити зеленню.

Бутерброди з ковбасою та морквою по-корейськи

Ковбасу можна просто покласти на хліб, а можна її незвично оформити, додавши корейської моркви та свіжого огірка.

Вам знадобляться:

  • 4 скибочки білого хліба;
  • 1 ч. л. олії;
  • зубчик часнику;
  • 70-80 г копченої ковбаси;
  • 1 огірок;
  • 100 г моркви по-корейськи;
  • петрушка - за смаком.

Хліб потрібно нарізати на невеликі шматочки й обсмажити на олії до скоринки, потім натерти хліб часником. Ковбасу нарізати тонкими скибочками, огірок - кружечками.

Покласти на хліб огірок, у ковбасу загорнути трохи корейської моркви і за допомогою шпажки встромити її в хліб з огірком.

Брускети з овочами

Бутерброди в італійському стилі виходять зі свіжими овочами та зеленню - помідорами, болгарським перцем і базиліком.

Вам знадобляться:

  • 2 томати;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 2 ч. л. оцту;
  • 5 ст. л. олії;
  • скибочки хліба;
  • сіль - за смаком;
  • гілочки базиліку.

Томати потрібно бланшувати - обдати окропом і зняти шкірку. Нарізати помідори й болгарський перець дрібними кубиками, заправити оцтом і олією, залишити на 10 хвилин.

Скибочки хліба змастити олією, що залишилася, і підсмажити в розігрітій до 200°C духовці протягом 7 хвилин.

На скибочки викласти овочеву суміш, довести до смаку сіллю, прикрасити листочками базиліка.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашній майонез - 5 рецептів на будь-який смак.

Вас також можуть зацікавити новини: