Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів, як приготувати найсмачніший печінковий паштет у вашому житті. За цим рецептом закуска виходить ніжною і бархатистою, з вишуканим ароматом. А якщо додати цибулевий конфітюр, то добавки попросять навіть ті, хто не любить печінку.
Дізнайтеся, як приготувати ароматний печінковий паштет - рецепт обов'язково вийде з першого разу.
Печінковий паштет із яловичої печінки
Інгредієнти:
- яловича печінка - 450 г;
- вершкове масло - 200 г;
- цибуля - 5 шт.;
- часник - 2 зубч.;
- червоне вино - 50 г;
- лимон - 1 шт.;
- волоські горіхи для подачі - 2 стол. л.;
- цукор - 1 чайн. л.;
- сіль, перець за смаком.
Також вам знадобиться харчова плівка та блендер.
Печінку очистіть від плівок і жирових прошарків. Наріжте печінку приблизно однаковими шматочками та загорніть кожен в один шар плівки. Потім закип'ятіть каструлю води, вимкніть вогонь і почекайте 5 хвилин. У гарячу воду (але не в окріп) викладіть шматочки печінки в плівці. Накрийте кришкою і залиште на 1,5 години.
Приготована таким чином печінка повільно дійде до готовності в гарячій воді, не пересушиться та залишиться соковитою. Для спрощення рецепта продукт можна посмажити або зварити, але смак буде не таким ніжним.
Паштет із печінки за рецептом Клопотенка подається з цибулевим конфітюром. Цибулю наріжте півкільцями. Посмажте спочатку на 50 г вершкового масла 10 хвилин на маленькому вогні, потім влийте вино і тушкуйте ще 10 хвилин під кришкою.
Викладіть готову печінку в чашу блендера. Додайте третину цибулі та 150 г олії, сік одного лимона, зубчики часнику, сіль, перець і улюблені спеції. Перебийте яловичий паштет до однорідності.
Решту цибулі поверніть на сковорідку, посипте ложкою цукру і готуйте ще 5 хвилин, щоб з'явився солодкий смак. Подавайте паштет печінковий із цибулевим конфітюром зверху та волоськими горіхами.
Раніше ми розповідали, як готується ще одна дуже смачна закуска - намазка з оселедця на бутерброди.