Як приготувати різні види паштетів - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Паштет із печінки можна не тільки купити в магазині, а й приготувати самостійно. Так навіть краще - ви точно знатимете, що входить до складу намазки. Не обов'язково використовувати для паштету тільки печінку - є кілька не менш вишуканих варіантів.

Паштет зі шпрот

Інгредієнти для такої страви може купити будь-яка господиня. Паштет зі шпрот і плавленого сиру готується дуже швидко і просто. Вам потрібно взяти:

  • одну банку шпрот в олії;
  • один-два брикети плавленого сиру;
  • два курячих яйця;
  • дві невеликі червоні цибулини;
  • майонез;
  • кілька гілочок кропу;
  • сіль, перець, сік лимона.

Для того щоб зробити паштет зі шпрот нашвидкуруч, насамперед необхідно зварити й остудити яйця. Далі відкрити банку з рибою, злити олію, дістати вміст. Перекласти шпроти в чашу блендера, туди ж додати довільно нарізану червону цибулю, яйця і плавлений сир. Усе ретельно подрібнити.

Відео дня

Полити майонезом за смаком (бажано не більше 1-2 столових ложок), посолити, поперчити, видавити трохи лимонного соку, посипати нарізаним кропом. Знову перемішати блендером або вручну. Паштет зі шпрот із яйцем і плавленим сиром готовий - можна намазувати на хліб і подавати до столу.

Паштет зі скумбрії

Другий варіант рибної закуски - це паштет із солоної скумбрії. Також можна використовувати свіжу, слабосолону, консервовану або копчену рибу, все залежить від ваших уподобань. Для паштету потрібно купити:

  • півкілограма філе скумбрії;
  • два яйця;
  • петрушку;
  • одну моркву;
  • одну цибулину;
  • майонез;
  • перець чорний;
  • перець червоний;
  • сіль;
  • чебрець.

Оригінальний паштет зі скумбрії за цим рецептом готується з урахуванням, що риба буде свіжою або свіжомороженою. Тож, для початку вам потрібно її розморозити. Потім обробити тушку - дістати нутрощі, прибрати голову і хвіст. Рибу нарізати на 3 великі шматки і вимити.

Помістити тушку в каструлю. Цибулину розрізати на дві частини, моркву на три частини, і всі овочі додати до риби. Там же розмістити корінь петрушки. Залити все водою так, щоб вона ледве-ледве покривала вміст каструлі. Посолити і варити 25 хвилин на слабкому вогні під кришкою, також зварити круто яйця.

Після готовності дістати рибу й овочі з ємності, рибний бульйон процідити й залишити 50 грамів для паштету. Коли інгредієнти охолонуть, скласти в чашу блендера філе скумбрії без кісток, цибулю, моркву, нарізані варені яйця, листя і корінь петрушки, чебрець і бульйон. Подрібнити до однорідності, потім додати майонез, два види перцю і сіль. Знову збити блендером. Перекласти готову масу в скляну банку, залишити в холодильнику на 1 годину, потім подати на стіл.

Цікаво, що за таким самим принципом можна приготувати паштет із консервованої скумбрії з яйцем, але тоді рибу, звісно, варити не потрібно - просто дістати з банки та подрібнити в блендері разом з іншими інгредієнтами. Те ж саме потрібно зробити, якщо будете використовувати слабосолону або копчену скумбрію.

Паштет із курячої печінки

Класичний паштет вміють готувати практично всі, але рано чи пізно все знайоме набридає, хочеться чогось новенького. Пропонуємо вам спробувати печінковий паштет із фініками та горіхами. Для приготування потрібно підготувати:

  • трохи більше півкілограма свіжої курячої печінки;
  • сто грамів фініків;
  • сто двадцять мілілітрів вершків 10% жирності;
  • жменю арахісу;
  • п'ятдесят грамів коньяку;
  • шістдесят грамів розтопленого вершкового масла;
  • тридцять мілілітрів рослинної олії;
  • кілька зубчиків часнику;
  • одну цибулину;
  • свіжу петрушку;
  • чебрець, сіль, перець.

ВАЖЛИВО: для цього рецепта категорично не підходить заморожена печінка - якщо ви використовуєте її, то паштет вийде сухим.

Приступати до приготування потрібно з обробки печінки. Її необхідно вимити, обрізати зайвий жир і скласти в каструлю. Залити крутим окропом, посолити і варити 5 хвилин, потім відкинути на друшляк.

На сковороді, змащеній олією, обсмажити ріпчасту цибулю, туди ж викласти шматочки печінки. Фініки промити, позбутися кісточок, дрібно нарізати і відправити в сковороду. Влити коньяк, посипати інгредієнти подрібненою петрушкою. Посолити, поперчити, посипати арахісовою крихтою. Наприкінці додати часник, пропущений через прес. У такому вигляді тушкувати продукти 10 хвилин.

Перекласти печінку в глибоку миску, туди ж влити розтоплене вершкове масло та гарячі вершки. Подрібнити все занурювальним блендером і подати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: