ЗМІ дізналися дату майбутньої зустрічі Зеленського з Папою Римським / фото president.gov.ua

Папа Римський Франциск зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським вранці у п'ятницю, 11 жовтня. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела у Ватикані.

Видання нагадує, що востаннє Франциск бачив українського президента на полях саміту Великої сімки (G7) на півдні Італії цього літа. Раніше вони також зустрілися у Ватикані в грудні 2023 року.

Також, за даними ЗМІ, очікується, що Зеленський цього тижня під час свого перебування в Римі проведе переговори з прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні.

Відео дня

Як відомо, нещодавно Папа Франциск оголосив, що зробить єпископа Української Греко-Католицької Церкви одним із 21 нового католицького кардинала під час церемонії, яка відбудеться 8 грудня.

Попередня зустріч Володимира Зеленського з Папою Римським

14 червня президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском на полях саміту лідерів "Великої сімки" в Італії. Глава держави подякував понтифіку за молитви за мир для України, духовну близькість із нашим народом та гуманітарну допомогу для наших людей.

Зеленський підкреслив, що в Україні цінують участь Ватикану в Саміті миру та зусилля, спрямовані на наближення миру, зокрема щодо повернення українських дітей, викрадених російськими окупантами.

Вас також можуть зацікавити новини: