Фахівці 10 місяців вдосконалювали текст законопроекту "Про медіа" / фото УНІАН

Впродовж 10 місяців робоча група Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики працювала над вдосконаленням тексту законопроекту "Про медіа".

Про це йдеться у повідомленні Офісу Ради Європи в Україні у Facebook.

Читайте такожПрофільний комітет рекомендував Раді підтримати доопрацьований законопроект про медіа

Відео дня

"Зважаючи на досягнутий значний прогрес, вважаємо дуже важливим скористатися позитивною динамікою та вікном можливостей, щоб розглянути законопроект «Про медіа» №2693-д у першому читанні під час поточної сесії Верховної Ради України", - йдеться у повідомленні.

Експерти Ради Європи надали свої рекомендації авторам, частина їхніх коментарів була врахована.

Робоча група законопроекту провела низку громадських обговорень з журналістами, представниками медіаіндустрії, асоціаціями та експертами.

Також повідомляється, що Рада Європи отримала офіційний запит на проведення експертизи оновленої версії законопроекту для подальшого вдосконалення тексту.

"З огляду на міжнародні зобов’язання України, важливо, щоб законопроект повністю відповідав стандартам Ради Європи та положенням Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги – варто лібералізувати регулювання онлайн-медіа та друкованої преси, а також надати додаткові гарантії від можливих зловживань при застосуванні санкцій (таких, зокрема, як блокування онлайн-медіа)", - повідомили в Раді Європи.

Як повідомляв УНІАН, раніше Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики розповіли про основні положення доопрацьованого законопроекту «Про медіа». Зокрема, голова комітету Микита Потураєв запевнив, що доопрацьований законопроект не містить «жодної цензури та «драконівських» норм щодо ЗМІ».