Зеленський перебуває у США / фото president.gov.ua

Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні пакету військової допомоги вартістю 7,9 мільярда доларів. Також вони запровадили проти Росії нові санкції, які мають обмежити її здатність фінансувати війну.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі. "Від імені українського народу та наших відважних воїнів на передовій я дякую нашому найближчому союзнику, Сполученим Штатам, за те, що вдалося знайти спосіб виділити залишок безпекової допомоги Україні та забезпечити, щоб повноваження Президента не закінчилися до кінця фінансового року у США", - написав він.

В пакет увійде додаткова батарея Patriot, інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, безпілотні літальні апарати, ракети великої дальності та боєприпаси класу "повітря - земля", а також гроші для зміцнення оборонно-промислової бази країни.

Відео дня

Крім того, у Штатах ухвалили рішення розширити програми з підготовки українськиї пілотів для польотів на винищувачах F-16. "Україна та Сполучені Штати залишаються близькими союзниками, відданими захисту свободи, людського життя та спільної безпеки в Європі та за її межами", - додав президент.

Допомога Україні від США

Раніше ЗМІ повідомили, що адміністрація Байдена розробляє план із продовження повноважень на допомогу Україні після початку нового фінансового року.

Сьогодні Петагон оголосив про надання Україні підтримки на суму 375 мільйонів доларів. В пакет допомоги увійдуть боєприпаси, ракети, броньовані машині та інше.

Вас також можуть зацікавити новини: