Сухомлин склав повноваження / фото УНІАН

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин достроково скалав свої повноваження під час позачергової сесії міської ради. 

"Це складне рішення, яке приймалося декілька тижнів, я поки що не можу сказати у зв’язку із чим воно приймається. Думаю, наступного тижня я більше зможу розказати", – сказав Сухомлин під час сесії міськради. 

Рішення міського голови Житомира депутати міськради підтримали одноголосно.

Відео дня

За даними Житомир.info, причиною звільнення є те, що Сухомлину запропонували посаду в Кабміні. За даними журналістів, екс-мер Житомира може очолити Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. 

Довідка УНІАН. Сергій Сухомлин був обраний на посаду міського голови Житомира у 2015 році. Вдруге його переобрали на виборах у 2020 році. Тоді він балотувався від партії "Пропозиція" та переміг у першому турі. За нього проголосували 29 тис. 185 виборців (51% голосів).

Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України

До червня 2024 року Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України очолював Мустафа Найєм. Втім, невдовзі після відставки Олександра Кубракова написав заяву про звільнення. 

Тоді Наєм заявив, що з листопада 2023 року команда Агентства почала стикатися з постійною протидією та створенням штучних перешкод. Також він стверджував, що Агентству "повністю скасували бюджет на проекти з відновлення та утримання доріг, почали кошмарити бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, а також з початку року Агентству суттєво обрізали заробітну плату".

Вас також можуть зацікавити новини: