Леонід Кожара / фото УНІАН

Екс-міністру закордонних справ Леоніду Кожарі суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 14 млн грн.

Читайте такожСуд арештував підозрюваного у вбивстві Кожару і збільшив заставуЯк передає кореспондент УНІАН, таке рішення прийняв Шевченківський районний суд Києва за клопотанням прокуратури.

Слідчий суддя ухвалив рішення до 25 серпня продовжити тримання під вартою Кожари, який підозрюється в навмисному вбивстві бізнесмена Сергія Старицького.

Відео дня

Також не змінився розмір застави, який становить 14 млн 83 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого колишнього керівника телеканалу "Інтер", гендиректора холдингу Atlantic Group Старицького знайшли мертвим з вогнепальним пораненням у будинку Кожари і його дружини Марини Козерод у селі Чайки Київської області.

Спочатку в поліції заявили, що чоловік заподіяв собі смерть, коли господарі будинку були в інших кімнатах. Поліцейські на місці вилучили пістолет, набої та гільзу.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою "самогубство".

22 лютого кримінальне провадження було перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 ККУ.

25 березня Кожару затримали співробітники поліції.

27 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Кожарі запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 25 травня з альтернативою внесення застави в розмірі 14 млн 83 тис. 400 грн.

На засіданні суду адвокати стверджували, що дружина Кожари нібито ненавмисно застрелила Старицького, коли той намагався вчинити самогубство з пістолета, що належить її чоловікові.

10 квітня поліція повідомила про підозру у наданні завідомо неправдивих свідчень щодо вбивства Старицького дружині Кожари. Пізніше суд відпустив її під особисте зобов'язання.

18 травня суд зменшив розмір застави Кожарі до 2,1 млн грн.

21 травня Кожара вніс заставу і вийшов із СІЗО.