Камала Гарріс наголосила, якщо б Трамп був президентом США, то Росія вже б окупувала Київ / фото Getty Images

Віцепрезидент США Камала Гарріс виключила можливість особистої зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним для переговорів щодо припинення війни в Україні, якщо в них не братимуть участь представники української влади, пише Financial Times

За її словами, вона не буде зустрічатися з Путіним "на двосторонній основі без України".

"Україна повинна мати право голосу щодо майбутнього України", - зауважила Гарріс в інтерв'ю телеканалу CBS News.

Відео дня

Крім того, кандидат у президенти США розкритикувала заяви Дональда Трампа про те, що він швидко зупинить війну в Україні. 

"Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві. Він говорить про те, що: "О, він може закінчити це в перший же день". Знаєте, що це означає? Це означає капітуляцію", - підкреслила Гарріс. 

Водночас віцепрезидент США не відповіла на питання про те, чи буде вона підтримувати розширення НАТО для майбутнього вступу України. 

"Це все питання, які ми будемо вирішувати, якщо і коли до цього дійде", - зазначила вона та додала, що адміністрація зосереджена на "підтримці здатності України захистити себе від неспровокованої агресії з боку Росії".

Переговори з РФ щодо закінчення війни в Україні

Раніше депутат Бундестагу Робін Вагенер заявив, що Росія піде на чесні переговори лише тоді, коли Україна перебуватиме у кращій військовій позиції. Таким чином РФ буде боятися, що не зможе досягти своїх цілей у військовому плані. 

Водночас президент Володимир Зеленський пояснив, у чому суть плану перемоги України. За його словами, у ньому немає пункту про перемовини з РФ. 

"Мова не йде про переговори з Росією. Це міст до дипломатичного рішення для припинення війни. Тільки із сильною позицією, яку ми можемо просувати, ми зможемо підштовхнути Путіна до припинення війни дипломатичним шляхом", - зауважив глава держави. 

Вас також можуть зацікавити новини: