Разумков додав, що Третьякова вже неодноразово вибачалася за свої слова / Фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що не отримував звернень щодо звільнення Галини Третьякової з посади голови парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

Відповідаючи на запитання, наскільки для нього особисто та для фракції "Слуга народу" достатньо вибачень Третьякової, які прозвучали в її сьогоднішньому виступі у сесійній залі, Разумков зауважив, що "втомився" повторювати депутатам, аби вони під час своїх виступів, під час спілкування з журналістами та просто з громадянами виважено підходили до своїх слів.

Відео дня

Читайте такожНардеп Третьякова з трибуни Ради пояснила свої слова про "дітей дуже низької якості" (відео)

"Щодо тих висловлювань, які були сказані (слова Третьякової щодо "дітей дуже низької якості" - УНІАН), - я точно їх не підтримую. Думаю, що, як і багато хто інший. Якщо ми говоримо про позиції Третьякової, - Галина Миколаївна багато правильних речей робить. І зараз, в тому числі, в комітеті. Але ділити людей в українському суспільстві на тих чи інших, я думаю, що, м'яко кажучи, не варто", - сказав голова ВР.

Він додав, що Третьякова вже неодноразово вибачалася за свої слова.

На запитання журналіста щодо того, що після сексуального скандалу депутат від «СН» Богдан Яременко залишив посаду голови комітету з питань зовнішньої політики, то чи планується обговорення питання, що Третьякова тепер також не може очолювати парламентський комітет, Разумков повідомив, що до нього ніхто з такими ініціативами не звертався.

"Станом на сьогодні до мене не зверталися, скажімо так, в письмовому форматі будь-хто з депутатських фракцій та груп... Згідно Регламенту Верховної Ради, або фракція може спробувати відкликати з тієї чи іншої посади голову комітету, або депутат за власною ініціативою", - зазначив спікер.

Він додав, що остаточне рішення про звільнення депутата з посади голови комітету ухвалюється на засіданні ВР.

"Станом на сьогодні, якщо не помиляюся, таких ініціатив ні від Галини Миколаївни, ні від фракції "Слуга народу" не надходило", - підсумував Разумков.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 червня, на засіданні парламенту депутат від “Слуги народу”, голова Комітету ВР з питань соціальної та захисту прав ветеранів Третьякова вибачилася за свої слова щодо "дітей дуже низької якості". Також депутат назвала в парламенті своїх “ворогів” і заявила, що проти неї ведеться “проплачена кампанія”.

Як відомо, нещодавно в українському суспільстві і в соціальних мережах обговорювалось публічні висловлювання Третьякової про зловживання громадян під час отримання соціальних пільг. За словами депутата, ці пільги “розбещують людину в моральному сенсі”.

Говорячи про виплати за народження дітей, вона зазначила: “Коли народження дитини відбувається не для того, щоб дати дитині освіту, а народжують дитину, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримуємо, я скажу так жорстко, ми отримаємо дітей дуже низької якості, і це призводить до того, що вони теж сідають на публічні кошти”.